default-image

«Μου επιτέθηκαν εξαιτίας του χρώματος του δέρματος μου»

Ποδόσφαιρο
«Μου επιτέθηκαν εξαιτίας του χρώματος του δέρματος μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σουλεμανί Σ., ο άνθρωπος που έπεσε θύμα της ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς της Τσέλσι στο μετρό του Παρισιού, μίλησε στην «Le Parisien» για το συμβάν επισημαίνοντας ότι ζει με τον ρατσισμό.

Ο 33χρονος, που είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και εκτελεστικός διευθυντής σε εταιρία, ζήτησε την τιμωρία των Άγγλων οπαδών και αποκάλυψε ότι θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία για το συμβάν.

«Αυτοί οι Άγγλοι οπαδοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Δεν μπορούν να γλιτώσουν χωρίς τιμωρία.

Ήθελα να μπω στο βαγόνι, αλλά ένα γκρουπ Άγγλων οπαδών με εμπόδιζε και με έσπρωχνε. Προσπάθησα να πιέσω για να μπω. Στα σπρωξίματα, έχασα το κινητό μου.

Μου είπαν πράγματα στα αγγλικά, αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα. Δεν ξέρω ούτε λέξη στα αγγλικά.

Τώρα καταλαβαίνω ότι μου επιτέθηκαν, εξαιτίας του χρώματος του δέρματος μου. Ζω με τον ρατσισμό, δεν ήταν έκπληξη για εμένα αυτό που συνέβη, αν και ήταν η πρώτη φορά στο μετρό», είπε ο 33χρονος.

Όταν ρωτήθηκε για το αν είπε στα παιδιά του για το συμβάν απάντησε: «Τι να τους πω; Ότι έσπρωξαν τον μπαμπά στο μετρό επειδή είναι μαύρος;»

Το βίντεο με τους οπαδούς της Τσέλσι να μην αφήνουν τον μαύρο άντρα να μπει σε βαγόνι του μετρό και να τραγουδούν «είμαστε ρατσιστές και έτσι μας αρέσει» έχει κάνει τον γύρο των Μέσων της Ευρώπης, με την Τσέλσι, την γαλλική και την βρετανική αστυνομία να συνεργάζονται για να βρεθούν οι ένοχοι.

Από την εφημερίδα τονίζεται ότι ο άντρας δεν είναι οπαδός της Παρί Σεν Ζερμέν, όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά, αν και να ήταν, ό,τι έγινε θα ήταν και πάλι απαράδεκτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News