Αθλητισμός

Run Greece: Στόχος για +30% στις συμμετοχές

Ανοίγουν διασκελισμό, ανεβάζοντας ρυθμό Περιφέρεια Κρήτης, ΣΕΓΑΣ και Δήμος Ηρακλείου για τη διοργάνωση του 3ου Run Greece στο Ηράκλειο. Οι διοργανωτές βάζουν πλέον υψηλά τον πήχη αφού από τη μια πλευρά οι επιτυχημένες διοργανώσεις το 2013 και 2014 και από την άλλη το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον όσων θέλουν να ασχοληθούν με το τρέξιμο αυξάνουν και τις απαιτήσεις. Πλέον ο στόχος για τον αριθμό των συμμετοχών κινείται πάνω από τις 3.500, σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ των 2.700 συμμετοχών.

Παρουσία του υπευθύνου μάρκετινγκ του ΣΕΓΑΣ Μάκη Ασημακόπουλου παρουσιάστηκε το φετινό πλάνο της διοργάνωσης, ανακοινώνοντας ότι οι αγώνες Run Greece σε 6 πόλεις της χώρας- ανάμεσά τους το Ηράκλειο - θα αποτελέσουν αγώνες κατάταξης με πόντους, ώστε να αναδεικνύονται οι καλύτεροι δρομείς στις αποστάσεις των 5.000 μέτρων και 10.000 μέτρων και να προσελκύονται κορυφαίοι αθλητές από όλη τη χώρα.

«Το Run Greece ξεκίνησε ως ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αθλητικού τουρισμού και εδώ στην Κρήτη για 3η χρονιά βρίσκουμε θερμή υποστήριξη, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Δήμο Ηρακλείου. Ο στόχος μας είναι να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Να μετατρέψουμε ακόμα περισσότερο την Κρήτη σε προορισμό αθλητικού τουρισμού», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος. «Το Run Greece θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου τον Ιούνιο, με στόχο οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές να διεκδικήσουν την ανάδειξή τους στη σούπερ λίγκα του ευρωπαϊκού στίβου».

Παράλληλα φέτος στο τριήμερο των εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί στις 24 με 26 Απριλίου πρόκειται να βραβευτούν τα αθλητικά σωματεία της Κρήτης, των οποίων οι αθλητές έχουν διακριθεί.

Από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανακοίνωσε ότι η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει την αφετηρία για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού, οργανώνοντας με τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Κρήτης τριήμερα πακέτα διακοπών σε προνομιακές τιμές. «Ο κόσμος αγαπάει και αγκαλιάζει το μαζικό αθλητισμό. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις, για την ανάδειξη της Κρήτης, του Ηρακλείου, ως προορισμού αθλητικού τουρισμού, να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα ειδικό εκπτωτικό πακέτο, και για αυτό περιμένουμε την ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων», επισήμανε ο κ. Κουκιαδάκης.

Στην πρώτη οργανωτική σύσκεψη εργασίας για την προετοιμασία του αγώνα στις 26 Απριλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, έδωσε το "παρών" πλήθος φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιών.

«Αρχίζει να δημιουργείται ένα κίνημα με αθλητές δρόμου, και αυτός είναι στόχος της δημοτικής Αρχής. Επίσης αναπτύσσεται ο αθλητικός τουρισμός, και διαθέτουμε όλες τις υποδομές που απαιτούνται για να πετύχουμε τον σκοπό μας», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς.

Μεγάλος χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια