Αθλητισμός

«Κλειδώνει» χειμώνα το Μουντιάλ του 2022

Το πρώτο χειμωνιάτικο Μουντιάλ είναι προ των πυλών καθώς όλα δείχνουν ότι η FIFA έχει αποφασίσει το Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 να διεξαχθεί τους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται και μεταφέρει ο Γκραντ Γουόλ του Sports Illustrated, αυτό που απομένει είναι το... τυπικό σκέλος όσον αφορά την οριστικοποίηση της διεξαγωγής της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει το Κατάρ σε εφτά χρόνια, τη χειμερινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σέντρα θα γίνει τον Νοέμβριο και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά.

Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο ρεπορτάζ του ο Γουόλ, θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2014, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε υποστηρίξει την ιδέα της μετάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον χειμώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σκεφτόμαστε τους ποδοσφαιριστές και δεν είναι δυνατόν να παίξουν καλοκαίρι στο Κατάρ, στους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι αδύνατον. Αυτό το Μουντιάλ δεν μπορεί να διεξαχθεί ούτε Απρίλη, ούτε Μάη, ούτε Ιούνιο... Καλό θα ήταν να πάει προς χειμώνα...»

Σχόλια