Αθλητισμός

Η Τσέλσι τιμωρεί τους ρατσιστές

Η Τσέλσι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξε μια μερίδα οπαδών της μετά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Όπως έγινε γνωστό, μια ομάδα φίλων των «μπλε» απώθησαν έναν μαύρο άνδρα τη στιγμή που προσπαθούσε να επιβιβαστεί στον συρμό του μετρό όπου ήταν και εκείνοι επιβιβασμένοι.

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι αποτρόπαιες και δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου. «Αν προκύψουν στοιχεία για την εμπλοκή κατόχων διαρκείας ή μελών της Τσέλσι στο περιστατικό, ο σύλλογος θα λάβει τις αυστηρότερες τιμωρίες εναντίον τους συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης εισόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τσέλσι.

Το συμβάν καταδίκασε και η αγγλική ομοσπονδία. «Η FA στηρίζει πλήρως τη θέση της Τσέλσι στην προσπάθεια της να τιμωρήσει όσους κατόχους διαρκείας ή μέλη της αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις σχετικά με αυτές τις αποτρόπαιες σκηνές. Η FA, όπως και ο σύλλογος, καταδικάζουμε μια τέτοια επαίσχυντη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν την ισχυρότερη δυνατή τιμωρία».

Ομοίως έπραξαν με ανακοινώσεις τους τόσο η FIFA όσο και η UEFA. «Καταδικάζω τις πράξεις μιας μικρής ομάδας οπαδών της Τσέλσι. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό» ανέφερε στο twitter ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλατερ.

«Η UEFA καταδικάζει κάθε μορφή διάκρισης και αισθανόμαστε αποτροπιασμό για το περιστατικό που συνέβη στο μετρό του Παρισιού την Τρίτη», σχολίασε η ευρωπαική ομοσπονδία.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία της UEFA να επιβάλει τιμωρίες, καθώς το συμβάν συνέβη μακριά από το γήπεδο, οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ήδη διατάξει έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Μάλιστα, το υλικό θα μελετήσει και η Μητροπολιτική Αστυνομία προκειμένου να διαπιστώθει εαν μπορεί να επιβάλει στους εμπλεκομένους περιοριστικές τιμωρίες.

Σχόλια