Αθλητισμός

Στις 5 Μαρτίου οι ρεβάνς ΟΦΗ και ΑΟΧ, δεν ορίστηκε το ντέρμπι

Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας όρισε σήμερα τις τρεις από τις τέσσερις ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τα ματς Ξάνθη-ΟΦΗ και Απόλλων Σμ.-ΑΟΧ να ορίζονται για την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Η ρεβάνς Πανιώνιος-Ηρακλής θα γίνει στις 4 Μαρτίου ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ο αγώνας ρεβάνς μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως επίσημα ενημέρωσε η ΕΠΟ, το παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί την Τετάρτη (4/3) ή την Πέμπτη (5/3), όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και εξήγησε τους λόγους.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη ημερομηνία, η Αστυνομία άναψε «κόκκινο» εξαιτίας της διεξαγωγής του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσεόνα για την Ευρωλίγκα την ίδια μέρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Σχετικά με την πρώτη ημερομηνία, είναι επίσης μη εφικτή καθώς δεν θα έχει παρέλθει το απαραίτητο 48ώρο από το παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Εξάλλου το αίτημα της ΕΠΟ να μετατεθεί μία μέρα νωρίτερα η αναμέτρηση απορρίφθηκε από την Σούπερ Λίγκα.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Κυπέλλου θα αποφασίσει στο μέλλον για την ημερομηνία που τελικά θα πραγματοποιηθεί ο επαναληπτικός ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Αναλυτικά: «Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος της ΕΠΟ προχώρησε στον ορισμό των παιχνιδιών της 2ης αγωνιστικής για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης 2014-2015, εκτός αυτού μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με έγγραφό της προς ενδιαφερόμενες τις ΠΑΕ η Επιτροπή Κυπέλου Ελλάδος ενημέρωσε ότι «ο ορισμός του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός για την Πέμπτη 5/3/2015 δεν είναι εφικτός, μετά από σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω διεξαγωγής στο Ο.Α.Κ.Α του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα».

Επίσης, η Επιτροπή ενημερώνει τις ΠΑΕ ότι «μετά από την αρνητική απάντηση της Super League, σε σχετικό ερώτημα της Ομοσπονδίας, για μετάθεση του αγώνα Πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης της 2/3/2015, αδυνατεί να ορίσει τον αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη 4/3/2015» και καταλήγει λέγοντας ότι «κατόπιν τούτων ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακός θα ορισθεί στο μέλλον με νεότερο έγγραφο της Επιτροπής Κυπέλλου».

Οι υπόλοιποι αγώνες ορίστηκαν ως εξής:

Πανιώνιος-Ηρακλής: 4/3/2015, ώρα 19:00, γήπεδο Νέας Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης-Χανιά: 5/3/2015, ώρα 16:00, γήπεδο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Γεώργιος Καμάρας

SKODA Ξάνθη-ΟΦΗ: 5/3/2015, ώρα 19:30, γήπεδο SKODA Ξάνθη Arena».

Σχόλια