Αθλητισμός

Νέα προνόμια στον Πιστόριους στις φυλακές της Πρετόρια

Νέα προνόμια δόθηκαν στον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους που βρίσκεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Πρετόρια, Kgosi Mampuru II, μετά την δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ.

Στον 28χρονο Πιστόριους επιτρέπεται πλέον να φορά κοσμήματα, να αγκαλιάζει και να φιλά όσους τον επισκέπτονται και να ακούει ραδιόφωνο μέσα στο κελί του. Ο Όσκαρ Πιστόριους θα παραμείνει στη φυλακή για δέκα μήνες και το υπόλοιπο της ποινής του θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την Anneliese Burgess, εκπρόσωπο της οικογένειας Πιστόριους, το καθεστώς φυλάκισης του πρώην παραολυμπιονίκη άλλαξε από την κατηγορία «Β» στην κατηγορία «Α», πράγμα που σημαίνει ότι είναι κρατούμενος που δεν αποτελεί «απειλή» και μπορεί να απολαμβάνει περισσότερα προνόμια.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πιστόριους εκτός από τα παραπάνω προνόμια θα μπορεί να κάνει 24 τηλεφωνήματα ετησίως, αντί για έξι που ίσχυαν με το προηγούμενο καθεστώς και θα αυξηθεί το ποσόν των χρημάτων που θα μπορεί να έχει στη φυλακή για να αγοράζει σοκολάτες, αναψυκτικά και καλλυντικά από το κατάστημα των φυλακών.

Σχόλια