default-image

Πρωτιά Δουβαλίδη, πανελληνιονίκης η Καστρινού του ΟΦΗ

Σπορ
Πρωτιά Δουβαλίδη, πανελληνιονίκης η Καστρινού του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κώστας Δουβαλίδης επικράτησε στον τελικό των 60μ. εμπ.  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με 7.65 κοντά στο φετινό του 7.63 και έχοντας τραυματιστεί ελαφριά στο πόδι.

«Άργησα να φύγω από τον βατήρα και δεν ήμουν όσο γρήγορος θα ήθελα στο κατέβασμα του εμποδίου», συμπλήρωσε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, που είχε μια ενόχληση στον προσαγωγό.

Ο Δουβαλίδης στις 19 του μηνός θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Στοκχόλμης και στις 21 σε εκείνο του Μπέρμιγχαμ.

Οσο για τον Κύπριο αθλητή πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 7.67 και έδειξε σε εξαιρερική κατάσταση. Δεύτερος με 8.01 ήταν ο Νίκο Σαισανάς και τρίτος με 8,19 ο Μίχάλης Κιάφας

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε σε 8.44 όσο και το φετινό της ρεκόρ και πλέον θα αναζητήσει κι άλλη κούρσα, προκειμένου να εξασφαλίσει το όριο για την Πράγα.

Η Ανδριάνα Φέρρα το έλεγε από το πρωί πως σήμερα είναι η… μέρα της. Ετσι μετά το ρεκόρ στον πρωινό προκριματικό των 200 μ. (24.30) ξεπέρασε τον εαυτό της και στον τελικό, όπου τερμάτισε σε 24.23 και έγινε η έβδομη ελληνίδα όλων των εποχών.

Δεύτερη με νέο ατομικό ρεκόρ και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον ήταν η Δέσποινα Μουρτά με 24.65 και τρίτη η Εφη Θεοδώρου με 25.38. Στους άνδρες τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Κυριάκος Αντωνίου (22.01) και δεύτερος ο Πέτρος Κυριακίδης (22.05) και τρίτος ο Τριβυζάς με 22.20.

Με την βοήθεια της Αναστασίας Μαρινάκου η Ελενα Φιλάνδρα προσπάθησε να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 800 μέτρα.

Η 31χρονη δρομέας ναι μεν βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, όμως, το 2.04.38 δεν ήταν ικανό να τη στείλει στην Πράγα. Η Μαρινάκου εγκατέλειψε την κούρσα στα μισά της.

«Δεν άντεξα στον ρυθμό που έπρεπε να ακολουθήσω. Μάλλον από την λαχτάρα μου να τρέξω γρήγορα δεν μου βγαίνει η κούρσα που θέλω. Θα προσπαθήσω να πιάσω το όριο στις διοργανώσεις που ακολουθούν», είπε η Φιλάνδρα.

Οσο κι αν προσπάθησε, ο Δημήτρης Τσιάμης δεν κατάφερε να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό κι έτσι να κυνηγήσει μια επίδοση στο τριπλούν καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο αθλητής του Φρανσουά Ντοφέν κατέκτησε την ένατη νίκη του στη διοργάνωση με 16,06 μέτρα. Δεύτερος με 15,55 μ. ήταν ο Παύλος Μπόφτσης με 15,55 μ. και τρίτος ο Νίκος Τσιώκος με 15,50 μέτρα. Η Παρασκευή Μακρή επικράτησε στο τριπλούν των γυναικών με 12,88 μέτρα.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Βαγγελιώ Σοφάνη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία των γυναικών. Η αθλήτρια του Πανελλήνιο είχε καλύτερή βολή στα 14,78 μ., η νεανίδα Εριζαμπέλα Τζενκο ακολούθησε με 14,68 μέτρα, επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της, στο οποίο θα μπορέσει να πάρει μέρος όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ελληνοποίησής της.

Στα 3.000 μ. των γυναικών η Αναστασία Καρακατσάνη, στο ντεμπούτο της στη χειμερινή σεζόν και έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασία της στην Πορτογαλία αναδείχθηκε νικήτρια με 9.36.80. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, η νίκη πήγε στον Δήμο Μαγγίνα με 8.15.55.

Το όνομα του στη λίστα των αθλητών, που έχουν κάνει νταμπλ σε πρωτάθλημα κλειστού, πρόσθεσε ο Ανδρέας Δημητράκης, που μετά τα 1.500 μ., δεν δυσκολεύτηκε να κόψει πρώτος το νήμα και στα 800 μ. με 1.51.09.

Η κορασίδα Μελίνα Καστρινού στέφθηκε πανελληνιονίκης στο πένταθλο με 3.414 βαθμούς και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά όλους όσοι την χαρακτηρίζουν σπουδαίο ταλέντο.

Η νεαρή αθλήτρια του ΟΦΗ έπεσε στον τερματισμό των 60 μ. εμπ. και παρά το ότι απέκτησε πολλές πληγές και στα δύο πόδια ολοκλήρωσε κανονικά τον αγώνα της. Στο έπταθλο ανδρών πρώτος ήταν ο Σάκης Χατζόπουλος με 4.713 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News