default-image

Νέα νίκη της ΑΕΚ, 2-0 τον Αχαρναϊκό

Ποδόσφαιρο
Νέα νίκη της ΑΕΚ, 2-0 τον Αχαρναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κεκτημένη ταχύτητα από την μεσοβδόμαδη εμφάνιση στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, όντας συνεπής στα απαραίτητα, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον Αχαρναϊκό.

Το πρώτο γκολ της Ένωσης, σημείωσε ο Έλντερ Μπαρμπόζα με εξαιρετικό σουτ, προηγηθείσας εξαιρετικής κίνησης, στο 32ο λεπτό.

Ο Χρήστος Αραβίδης με κεφαλιά στο 79ο λεπτό, διασκέδασε οποιοδήποτε φόβο των "κιτρινόμαυρων" πάνω από τον ουρανό του ΟΑΚΑ, διαμορφώνοντας το 2-0.

Καλός γι' ακόμη μία φορά ο Βαγγέλης Πλατέλλας που είχε ένα δοκάρι, αλλά και ο Μακόλεϊ Κρισάντους, με το Νιγηριανό επιθετικό να αφήνει καλές εντυπώσεις.

Επιστροφή και για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, μετά τον τραυματισμό του, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενόψει και της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία αυτής έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και σκοπεύοντας να περιορίσει τον Αχαρναϊκό σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο έκτο λεπτό, ο Αραβίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, την μπάλα υποδέχθηκε ο Πλατέλλας αλλά το σουτ του δευτέρου, απέκρουσε ο Παγούδης.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν ο Πεταυράκης που έβγαλε τη σέντρα και ο Αραβίδης που έκανε την κεφαλιά, με τον γκολκίπερ του Αχαρναϊκού, να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Στο 11ο λεπτό, ο Μπαρμπόζα βρέθηκε ενώπιον του Παγούδη, αλλά η προσπάθειά του να κάνει κάτι εξεζητημένο, έδωσε χρόνο στο φιλοξενούμενο τερματοφύλακα, να του περιορίσει το οπτικό πεδίο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης να ανοίξει το σκορ, ήταν στο 18ο λεπτό, με τον Πλατέλλα να πιάνει με το αριστερό δυνατό σουτ, αλλά το δοκάρι να σώζει τον Παγούδη και τον Αχαρναϊκό.

Μάνταλος και Μπαρμπόζα, λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά, επιχείρησαν να σκοράρουν, αλλά ανεπιτυχώς.

Η συντριπτική υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 38ο λεπτό, με τον Πλατέλλα να βγαίνει από τα δεξιά να σεντράρει χαμηλά προς το κέντρο και τον Μπαρμπόζα με εξαιρετική κίνηση να παραβιάζει με διαγώνιο σουτ, την εστία του Αχαρναϊκού.

Ο Αχαρναϊκός έφτασε στη μεγαλύτερή του ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό, με τον Καλογερόπουλο να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, εντός της περιοχής, αλλά την μπάλα με τα φάλτσα που πήρε να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Αραβίδης, μετά από κάθετη πάσα, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Παγούδη, προτίμησε να τον "κρεμάσει", ωστόσο η εκτέλεση δεν ήταν το ίδιο επιτυχής όσο η έμπνευση, με τον τερματοφύλακα του Αχαρναϊκού να μπλοκάρει την μπάλα.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του πρώτου, με τη γηπεδούχο ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία.

Στο 49', ο Μάνταλος έκανε μπαλιά για τον Μπακάκη, αυτός πάσαρε με τη μια στον Αραβίδη, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και μπλόκαρε ο Παγούδης.

Ο Αχαρναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του, στο 54ο λεπτό, ξανά με τον Καλογερόπουλο που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν ικανή να απειλήσει ουσιαστικά, τον Ανέστη.

Εξαιρετική ατομική ενέργεια, στο 77ο λεπτό, του Κρισάντους, ο οποίος ταλαιπώρησε έναν αμυντικό του Αχαρναϊκού με τις ντρίμπλες του, σούταρε με το δεξί, αλλά ο Παγούδης απέκρουσε και διατήρησε το 1-0.

Στο 79ο λεπτό, ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Αραβίδης έπιασε την κοντινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Ένωσης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (84' Γροντής), Πλατέλλας (67' Κρισάντους), Μάνταλος, Μπαρμπόζα (80' Ντούνης), Αραβίδης

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγούδης, Αντονι, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης, Αθανασίου (89' Ίλιεφ), Καλογερόπουλος (82' Σκαθαρούδης), Νιάρος, Ιορδανίδης (73' Παπατόλιος), Γέσιτς, Ταμπάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News