default-image

Έχασε την ευκαιρία για νίκη ο ΑΟΧ, 1-1 με τον Απόλλωνα

Αθλητισμός
Έχασε την ευκαιρία για νίκη ο ΑΟΧ, 1-1 με τον Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισοπαλία 1-1 παραχώρησε ο ΑΟΧανιά στον Απόλλωνα για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι με την εμφάνιση του στο β΄μέρος θα μπορούσε να πάρει τη νίκη όμως βρήκε απέναντι του έναν εντυπωσιακό τερματοφύλακα, τον Βαγγέλη Πίτκα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και με τον ΑΟΧ να χάνει την καλύτερη φάση στο 13', όπου ο γκολκήπερ των φιλοξενουμένων σταμάτησε τον Κρητικό.

Στο δεύτερο μέρος, ο δημιούργησε διψήφιο αριθμό ευκαιριών, ωστόσο ο Πίτκας ανέκοπτε κάθε προσπάθεια και κάθε έμπνευση των γηπεδούχων, με κάθε τρόπο…

Σαν να μην έφτανε αυτό, σε ανύποπτη φάση, ο Βάντερσον βγήκε τετ α τετ με τον Σικαλιά. Ο τελευταίος τον ανέτρεψε και ο Βάτσιος (που σε γενικές γραμμές έκανε αρκετά λάθη), έδωσε το πέναλτι. Ο Σουάνης στο 76' εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 0-1.

Ο ΑΟΧ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να επιτίθεται. Έχασε πάλι δύο ευκαιρίες, με Γκονζάλες και Ενγκουέμ, ωστόσο στο 81' από κόρνερ του Γκονζάλες, ο Κρητικός με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1, λυτρώνοντας, εν μέρει την ομάδα του! Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο ΑΟΧ πάει με μικρό ντεζαβαντάζ στη Ριζούπολη, ωστόσο έχοντας περάσει και χειρότερα (βλέπε ΠΑΣ Γιάννενα),μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε προκριση.

Ο κόσμος που βρέθηκε στα Περιβόλια στήριξε με κάθε τρόπο τον ΑΟΧ, ωστόσο για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν πολύς! Σοβαρή δικαιολογία φυσικά αποτελούν το τσουχτερό κρύο και η κακή ώρα διεξαγωγής του ματς,ωστόσο,προημιτελικοί για το Κύπελλο Ελλάδος δε γίνονται σε καθημερινή βάση.

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ

3' Φάουλ Γκονζάλες, κεφαλιά Γκότοβος άουτ η μπάλα.

13' ο Πάγκαλος από τα αριστερά κάνει καλή προσπάθεια, πάσα στο σημείο του πέναλτι ο Κρητικός πλασάρει διώχνι σε κόρνερ ο Πίτκας.

17' Καλή εκτέλεση φάουλ του Λαγού, λίγο άουτ.

21' "Πονηρή" εκτέλεση φάουλ του Πινέιρο,έδιωξαν σε κόρνερ την τελευταία στιγμή,οι αμυντικοί του ΑΟΧ.

40' Τακουνάκι του Τζιώρα, προ του Πινέιρο έγκαιρο τάκλιν από τον Εσόνο.

49' Ωραία κίνηση του Ρόχας στην περιοχή και σουτ με το αριστερό, λίγο έξω από τη συμβολή των δοκαριών του Πίτκα.

51' Σουτ Γκονζάλες, άουτ

56' Τετ α τετ Κρητικού, ο Πίτκας διωχνει και δεύτερο σουτ Κρητικού νέα απόκρουση Πίτκα σε κόρνερ.

58' Κόρνερ Γκονζάλες, προβολή Ενγκουέμ διώχνει ο Πίτκας και νέο σουτ Ρόχας μπλοκάρει ο Πίτκας.

59' Σουτ Γανωτή μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

64' Σουτ Ρόχας, πάνω από τα δοκάρια.

75' Ο Βάντερσον βγαίνει τετ α τετ και ο Σικαλιάς τον ανατρέπει. Ο Απόλλων παίρνει πέναλτι.

76' Ο Σουάνης εκτελεί εύστοχα και κάνει το 0-1...

78' Φάουλ Γκονζάλες διώχνει σε κόρνερ ο Πίτκας.

79' Πλασέ Ενγκουέμ λίγο άουτ.

80' Κόρνερ Γκονζάλες, κεφαλιά Κρητικού και ...1-1!

83' Σουτ Κρητικού, μπλόκαρε ο Πίτκας.

Α.Ο.Χανιά (Σ.Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Γανωτής), Εσόνο (72' Σακελλαρίου), Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (80' Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.

Απόλλων Αθ. (Αλ.Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89' Χατζής), Πινέιρο, Άρσιτς (61' Ούγκο Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (53' Σουάνης), Τζιώρας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News