default-image

Παρουσίασε τις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Παρουσίασε τις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία δικά του παιδιά παρουσίασε ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Πέμπτης. Κι αν ο Σωτήρης Νίνης και ο Χάρης Μαυρίας έχουν αναδειχθεί από τα σπλάχνα της ομάδας και επέστρεψαν σε αυτή μετά από ένα διάστημα ξενιτεμού, ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν έκρυψε τα πράσινα συναισθήματά του και τη χαρά του που φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι», έστω και στα 35 του.

Νίνης: «Γυρίσαμε στην οικογένειά μας»

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον… παλαιότερο Σωτήρη Νίνη. «Από τη μεριά μου και τη μεριά του Χάρη (σ.σ. Μαυρία), πιστεύω γυρίσαμε στην οικογένειά μας, σε ένα οικείο περιβάλλον, με ανθρώπους που μας ξέρουν, μας αγαπάνε και μας εμπιστεύονται. Είναι σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να νιώθει την αγάπη και τη ζεστασιά, για να κοιτάει το μέλλον αισιόδοξα. Εγώ το μέλλον και για μένα και για την ομάδα το βλέπω πολύ αισιόδοξα. Προχωράμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πάλι εδώ».

Πού στηρίζει την αισιοδοξία του; «Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα αποδείχθηκε και πέρσι. Κανείς στην αρχή της χρονιάς δεν την πίστευε, αλλά πήρε το Κύπελλο και το τελευταίο εξάμηνο έπαιξε πολύ καλά. Έχουν μπει βάσεις, με προσθήκες παιδιών που μπαίνουν στο κλίμα. Είναι σημαντικό να γίνονται σταθερά βήματα. Η ομάδα σε σχέση με το 2012 που ήμουν εγώ, είναι διαφορετική. Υπάρχουν νεαρά παιδιά και έμπειροι ξένοι που βοηθούν πολύ και τους μικρούς. Όταν υπάρχουν μικροί παίκτες, έχοντας τέτοιους ποδοσφαιριστές δίπλα σου, βοηθάει».

Όσο για το κίνητρο που έχει, είπε: «Πάντα έχω κίνητρο, εννοείται. Είναι όμως και οι συνθήκες που συναντάς σε μια ομάδα. Για έναν παίκτη είναι δύσκολο να το περιγράψει, αλλά πρέπει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους και το κατάλληλο περιβάλλον για να βγάλεις αυτό που μπορείς. Στον Παναθηναϊκό το είχα και το έχω αυτό».

Ερωτηθείς αν μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου, απάντησε: «Ο κόσμος λέει πολλά και γράφονται πολλά. Το θέμα είναι τι πιστεύω εγώ και τι ο κάθε προπονητής που έχω. Το ότι δούλευα, πάντα δούλευα. Όπως είπα, παίζει ρόλο το τι περιβάλλον υπάρχει για να βγει αυτό που κάνεις στο γήπεδο. Εγώ θα συνεχίσω τη δουλειά που κάνω, και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Οι φιλοδοξίες μου είναι αυτές που έχει ο σύλλογος. Αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Φιλοδοξία είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε».

Δεν παραγνωρίζει, πάντως, πως έκανε λάθη στην καριέρα του. «Λάθη κάνουμε όλοι. Όταν αποφάσισα να πάω στο εξωτερικό, το έκανα για να πάω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Δεν σημαίνει πως δεν θα το έκανα πάλι αν ήμουν στο παρελθόν. Είδα κάποια πράγματα, κατάλαβα κάποια πράγματα και ίσως είχαν κάνει μερικές διαφορετικές επιλογές. Αλλά όχι ότι δεν θα πήγαινα εξωτερικό…».

Η θέση που αγωνίζεται ήταν πάντα ένα ερώτημα για τον Σωτήρη Νίνη. Ο ίδιος απαντά: «Αυτό εξαρτάται καθαρά από τον προπονητή. Τις θέσεις που μου αρέσουν τις ξέρει ο προπονητής, αλλά όπου ορίσει να παίξω θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό, να δίνω τις ασίστ, αλλά είναι απόφαση του προπονητή το πού θα παίζω».

Ταυλαρίδης: «Επιτέλους… ήρθα»

Ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν έχει κρύψει πως είναι φίλος του Παναθηναϊκού. Και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από δύο φορές που πλησίασε αλλά δεν υπέγραψε στην αγαπημένη του ομάδα, πλέον φορά τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

«Ξέρετε πως δεν μου αρέσουν τα λόγια, μου αρέσουν οι πράξεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που φοράω τη φανέλα αυτού του τεράστιου συλλόγου. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Αναστασίου, τον κ. Φύσσα και τον κ. Βόκολο. Δυο φορές στο παρελθόν δεν τα κατάφερα να φτάσω στον Παναθηναϊκό. Μια φορά ήταν το 2010, τον Δεκέμβριο, με ήθελε ο Νιόπλιας. Τότε ήθελε πρώτα έναν ξένο για να κάνει γκελ στον κόσμο. Τελικά δεν ήρθε το χάμερ που περίμεναν όλοι τότε, δεν ήρθα ούτε εγώ. Η δεύτερη ήταν πέρσι, αλλά δεν ήταν ο λόγος που δεν ήρθα ο Ατρόμητος. Όταν έγινε η πρόταση τον Δεκέμβριο, ήμουν προβληματισμένος γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Στα μάτια μου ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και δεν ήξερα αν θα αντεπεξέλθω. Από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω, δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Με τη μέθοδο που ακολουθεί ο κ. Αναστασίου έχω παίξει εννέα ματς και είμαι αυτός που θέλω», τόνισε ο 35χρονος αμυντικός.

Πάντως κατέστησε σαφές πως δεν θέλει να πουλήσει… παναθηναϊκοφροσύνη. «Πάνω από όλα είμαστε επαγγελματίες. Αν πω πως είμαι οπαδός, θα είναι πιο επιεικείς οι άλλοι μαζί μου; Είμαι χαρούμενος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό, γιατί ο κόσμος του είναι σκληρός αλλά δίκαιος. Κι αυτόν που τιμάει τη φανέλα τον ανταμείβει με το χειροκρότημα», δήλωσε.

Όσο για την άμεση προσαρμογή του, είπε: «Όλοι στην ομάδα με αγκάλιασαν εξαρχής, οι κ. Φύσσας και Βόκολος μου έδειξαν πόσο πιστεύουν σε εμένα. Το ίδιο οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Έτσι κι εγώ, επειδή είμαι συναισθηματικός, έδωσα τα πάντα από την πρώτη στιγμή στο γήπεδο».

Ερωτηθείς αν η κατάκτηση του τίτλου είναι εφικτή υπόθεση, απάντησε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα, ο Ολυμπιακός είναι έξι πόντους μπροστά. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, να μην κρυβόμαστε. Έντεκα ματς μένουν, θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε στο τέλος το ταμείο. Όσο για το πρότζεκτ της ομάδας, υπάρχουν νεαροί παίκτες με ταλέντο που θα κερδίζουν εμπειρία παιχνίδι με το παιχνίδι. Πιστεύω του χρόνου να πετύχουμε περισσότερους στόχους. Εγώ είδα εξαρχής πόσο με ήθελε ο κ. Αναστασίου, ο κ. Φύσσας κι ο κ. Βόκολος. Πίστευα πως από τη στιγμή που θα με αγκαλιάσουν όλοι, θα δώσω το 100%. Είχα άγχος με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αλλά είναι δίκαιος κι επικροτεί όσους προσπαθούν στο γήπεδο».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη ρωτηθεί για την ηλικία του. «Υπάρχει δίψα από την πλευρά μου, το νιώθω σε καθημερινή βάση είμαι χαρούμενος που είμαι καθημερινά στο ‘Καλαφάτης’ και προπονούμαι με αυτούς τους παίκτες. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια θα σταματήσω. Υγεία να έχω πάνω από όλα. Νιώθω δυνατός, έχω υπογράψει για 1,5 χρόνο θα είμαι και του χρόνου εδώ, θα δούμε», η απάντησή του.

Μαυρίας: «Προτίμησα ΠΑΟ, θα δούμε το καλοκαίρι»

Ο Χάρης Μαυρίας ξεκαθάρισε πως επέλεξε τον Παναθηναϊκό από άλλες προτάσεις που είχε, ενώ για το μέλλον του μετά το καλοκαίρι, όταν και λήγει ο δανεισμός του, δεν ήταν σαφής, αφού άλλωστε δεν εξαρτάται από τον ίδιο. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γυρίζω στην οικογένειά μου. Είχα προτάσεις. Αλλά επέλεξα τον Παναθηναϊκό που γνώριζα που θα έρθω. Ο Παναθηναϊκός από μικρό παιδί μου έχει προσφέρει πολλά και σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Ευχαριστώ τον προπονητή, τον κ. Φύσσα και τον κ. Βόκολο και μου δίνουν την ευκαιρία να κάνω κι εγώ το καλύτερο που μπορώ. Τις δυο εβδομάδες που είμαι εδώ, βλέπω πως η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, η δουλειά πολύ σοβαρή και αυτό γίνεται στο γήπεδο», τόνισε.

Μιλώντας για το λόγο που δεν έπαιζε στη Σάντερλαντ, είπε: «Ήμουν επιλογή του Πάολο Ντι Κάνιο, με τον οποίο είχα κάποια ματς. Στη συνέχεια ήρθε ο Γκας Πογιέτ. Πήρα και με αυτόν συμμετοχές, δούλεψα πολύ. Αλλά έφταιγαν αρκετά, όχι πάντως ο προπονητής ή εγώ».

Όσο για το αν συνάντησε κάτι διαφορετικό στον Παναθηναϊκό ή αν… άλλαξε ο ίδιος, τόνισε: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά με τους νέους παίκτες, έχουν δέσει όλοι μαζί πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει διαχωρισμός έμπειρων με νέους, κι αυτό είναι πολύ θετικό. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Όπου και να ήμουν, είτε στον Παναθηναϊκό είτε στη Σάντερλαντ, είτε αλλού., θα έκανα πράγματα για να βελτιώσω τα μειονεκτήματα μου. Να γίνω καλύτερος σαν ποδοσφαιριστής, να βελτιωθώ».

Τέλος, για το πού θα τον βρει η επόμενη σεζόν, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή είναι για έξι μήνες η συμφωνία, θα το δούμε όμως στο τέλος της χρονιάς».

Οι τρεις ποδοσφαιριστές ρωτήθηκαν για τη διαιτησία και ο Στάθης Ταυλαρίδης απάντησε: «Το μόνο σίγουρο είναι πως εμείς εδώ όπως πάει τα πράγμα, είναι ότι είμαστε κομπάρσοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News