default-image

40 οι νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Αίγυπτο (video)

Ποδόσφαιρο
40 οι νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Αίγυπτο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια τριετία το ποδόσφαιρο της Αιγύπτου θρηνεί θανάτους. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια που έγιναν πριν τον αγώνα της Ζάμαλεκ με την Ένπι στο Κάιρο.

Μια ομάδα οπαδών επιχείρησε να εισβάλει στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια από ένα μικρό άνοιγμα στην περίφραξη και η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και βία για να τους απωθήσει. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ασφυξία σε αρκετούς και να ποδοπατηθούν άλλοι με αποτέλεσμα να χάσουν 40 οπαδοί τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι να διακομιστούν στο νοσοκομείο με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Παρά την τραγική εξέλιξη της βραδιάς, ο αγώνας άρχισε κανονικά και ολοκληρώθηκε με 1-1, ωστόσο λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε η απόφαση της επ' αόριστον αναστολής του πρωταθλήματος. Το Φεβρουάριο του 2012 είχαν σκοτωθεί 72 φίλαθλοι σε ανάλογα επεισόδια.

Η βία στα γήπεδα της Αιγύπτου έχει έντονη πολιτική χροιά. Οι αρχές έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε απαγορεύσεις μετακίνησης οπαδών, ενώ μετά τα χθεσινά επεισόδια έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τα μέλη των οργανωμένων οπαδών της Ζάμαλεκ, «Λευκοί Ιππότες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News