default-image

Το ντέρμπι ο Εργοτέλης με 3-2, τις ευκαιρίες ο ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Το ντέρμπι ο Εργοτέλης με 3-2, τις ευκαιρίες ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-2 του ΟΦΗ στο ηρακλειώτικο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, παίρνοντας βαθιά ανάσα, με τον ΟΦΗ να έχει δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες τουλάχιστον για να μην ηττηθεί...

Ήταν το πιο συναρπαστικό ντέρμπι στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας, με τον Εργοτέλη να προηγείται με 3-1 στο α' ημίχρονο, τον ΟΦΗ να μειώνει 3-2 στην επανάληψη και να ασκεί ασφυκτική πίεση για την ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρνει. Μάλιστα, έμεινε και με τα παράπονα για τη διαιτησία ζητώντας πέναλτι στην εκπνοή σε ανατροπή του Τζορτζ.

Μετά από δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, στο 2' με τον Τζίλας για τον Εργοτέλη και στο 4' με τον Κουτσιανικούλη για τον ΟΦΗ, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 23'. Από πάσα του Γιουσούφ, ο Μποέ Καν άνοιξε το σκορ με πλασέ. Το γκολ όμως έφερε και αποβολή, καθώς ο Γκέντζογλου χτύπησε στη συνέχεια τον Ροβίθη, ο Τριτσώνης του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Εργοτέλης συνέχισε με 10 παίκτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Εργοτέλης στο 31' έφτασε στο 2-0 με τον Τζίλας, μετά από μεταβίβαση του Ουλά. Στο επόμενο όμως λεπτό, ο Μακρής επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Σαράνοφ έκανε τραγικό λάθος και έγινε το 2-1.

Τα γκολ συνέχισαν όμως να πέφτουν βροχή, καθώς στο 36' ο Γκοργκς με κεφαλιά έκανε το 3-1, με την άμυνα του ΟΦΗ να αδρανεί μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Καλέ. Ο ΟΦΗ στο 45' είχε καλή ευκαιρία με τον Μαραθιανό.

Η αρχή του β' μέρους βρήκε τον Εργοτέλη όχι μόνο με 10 παίκτες, αλλά και χωρίς τον Γιουσούφ, που αποχώρησε τραυματίας. Πλέον οι "κιτρινόμαυροι" δεν είχαν επιθετική σπιρτάδα και υποχώρησαν για να κρατήσουν το 3-1, με τον ΟΦΗ να επιτίθεται κατά κύματα. Στο 51' ο Σαράνοφ έδιωξε σε κόρνερ σε τετ α τετ με Λαμπρόπουλο ενώ στο 56' ο Κουτσιανικούλης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η κυριαρχία του ΟΦΗ απέδωσε στο 68' με εκπληκτική ατομική ενέργεια και πλασέ του Μερεμπασβίλι, με το Γεωργιανό να μειώνει σε 3-2. Ο ΟΦΗ κυνήγησε και το τρίτο γκολ. Στο 75' πάλι ο Σαράνοφ έσωσε σε πλασέ του Κουτσιανικούλη, όπως και στο 83' σε παραλίγο αυτογκόλ.

Στο 92' σε μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 96' ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τζορτζ και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Λουβιόν, Γκορκς, Γκέντσογλου, Μπόε Καν, Γιουσουφ (43' Κοζορώνης), Ουλά, Καλέ (61' Χαντί), Τζίλας (77' Σολάρι).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (39' Μαραθιανός), Φαζός, Δαμιανάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (56' Τζορτζ), Λαμπρόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News