default-image

Κρητικό ντέρμπι με μεγάλη σημασία σήμερα στο Παγκρήτιο

Ποδόσφαιρο
Κρητικό ντέρμπι με μεγάλη σημασία σήμερα στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα για το μεγάλο ηρακλειώτικο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας πλησιάζει… Σήμερα στις 5.15 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, ο Εργοτέλης υποδέχεται τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για τον ίδιο ακριβώς λόγο: για να κάνουν άλλο ένα «βήμα» για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αφήσει πίσω τους το «ναυάγιο» στο Αγρίνιο και τη βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό και θέλουν φυσικά να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Το συγκρότημα του Γιάννη Ταουσιάνη, μάλιστα, θα παρουσιαστεί ενισχυμένο, αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Εστεμπάν Σολάρι μέχρι το καλοκαίρι, με τον Αργεντινό επιθετικό να συμμετέχει κανονικά στην αποστολή. Στις επιλογές του νεαρού τεχνικού συμπεριλήφθηκε και ο Γκέντσογλου, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Νοκ-άουτ τέθηκαν οι «γνωστοί» Μπρούνο και Γιοβάνοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου θα ψάξει το «δεύτερο» συνεχόμενο «τρίποντο» για ν' ανέβει ακόμη περισσότερο, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Οι «ασπρόμαυροι», πάντως, ταλαιπωρούνται από νέους… μπελάδες, αφού η ΕΠΟ αρνήθηκε να εκδώσει τα δελτία των οκτώ μεταγραφικών αποκτημάτων του Ιανουαρίου. Η αίτια είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής, που επικαλείται τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές.

 Στον ΟΦΗ, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έπρεπε να μην προκύψει «θέμα». Το ευχάριστο για τον έμπειρο τεχνικό είναι πως ο Τζορτζ «μπήκε» στην αποστολή, αν και λόγω της κάκωσης στην ποδοκνημική ίσως να μην πάρει φανέλα βασικού. Στη «δράση» επιστρέφει, μετά από περίπου πέντε μήνες και ο Περογαμβράκης.

Άλλα δύο ματς διεξάγονται σήμερα Σάββατο. Στις 3 το μεσημέρι ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει σημαντικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη με την οποία δε θα μπλέξουν σε «περιπέτειες» για την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ οι Ηπειρώτες βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, όπου είναι ο Παναιτωλικός.

Τέλος, το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα στη Βέροια και τον Ατρόμητο. Η «βασίλισσα του Βορρά» και οι Περιστεριώτες προέρχονται από ήττες, ενώ γενικά στους τελευταίους αγώνες δεν δείχνουν το ίδιο καλό πρόσωπο που παρουσίαζαν στην αρχή της σεζόν. Στόχος και των δύο είναι η «αντεπίθεση» με την οποία θα διεκδικήσουν το… πλασάρισμά τους στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 3)

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας) - Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Εργοτέλης-ΟΦΗ (17:15, Novasports 1)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) - Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

Βέροια-Ατρόμητος (19:30, Novasports 2)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου) - Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Πανιώνιος-Κέρκυρα (15:00, Novasports 2)

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας) - Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 2)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) - Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Πλατανιάς-Πανθρακικός (17:15, Novasports 3)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών) - Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου) - Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Καλλονή-Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) - Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News