Αθλητισμός

Βαρύ πρόστιμο για τα επεισόδια

Πολύ βαριά θα πληρώσει η Ισημερινή Γουινέα τα επεισόδια που προκάλεσαν οι φίλαθλοί της στο χθεσινό ημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την Γκάνα.

Για την ακρίβεια με πρόστιμο 100.000 δολαρίων τιμωρήθηκε η ομοσπονδία της Ισημερινής Γουινέας από την CAF (Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) για «επιθετική και παραβατική συμπεριφορά προς τους θεατές», όπως χαρακτήρισε τα έκτροπα που συνέβησαν στο χθεσινό (6/2) ημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με αντίπαλο την Γκάνα.

Ακόμα η χώρα καλείται να αναλάβει το κόστος νοσηλείας των 36 τραυματιών που προέκυψαν μετά το τέλος των επεισοδίων.

Συγκεκριμένα το ματς στο στάδιο της πόλης Μαλάμπο στην Ισημερινή Γουινέα διακόπηκε στο 82' και με την ομάδα της Γκάνας να προηγείται με 3-0, καθώς οπαδοί της εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τα καπνογόνα και τα αντικείμενα που τους πέταξαν οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Τότε επενέβη η αστυνομία, η οποία πέταξε χημικά και δακρυγόνα στο πλήθος, ενώ παράλληλα ένα ελικόπτερό της πετούσε πάνω από το στάδιο. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα το ματς να καθυστερήσει να ολοκληρωθεί για περίπου 30 λεπτά.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στην Ισημερινή Γουινέα και την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να μην τιμωρηθεί το σύνολο των φιλάθλων που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Σχόλια