default-image

Πανηγυρικά στον τελικό η Γκάνα σ' ένα επεισοδιακό ημιτελικό

Ποδόσφαιρο
Πανηγυρικά στον τελικό η Γκάνα σ' ένα επεισοδιακό ημιτελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά η έκπληξη που πολλοί περίμεναν, δεν έγινε. Η Γκάνα μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και με το 3-0 επί της Ισημερινής Γουινέας πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα του Άβρααμ Γκραντ ήταν καλύτερη από το πρώτο λεπτό του ημιτελικού απέναντι στην έκπληξη του τουρνουά. Οι Γκανέζοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, δημιούργησαν φάσεις κι εν τέλει προηγήθηκαν με το εύστοχο πέναλτι Τζόρνταν Αγιού στο 42'. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, μάλιστα, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν από πάσα του Ατσού ο Μουμπάρακ δεν λάθεψε κι έκανε το 2-0.

Ο Αντρέ Αγιού στο 75' ήταν αυτός που αξιοποίησε την πάσα του Άπια και διαμόρφωσε το 3-0.Ο ημιτελικός είχε επεισοδιακό φινάλε, καθώς στο 83' οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια ο διαιτητής Ερίκ Αρνό Οτόγκο Καστάνε από τη Γκαμπόν να διακόψει την αναμέτρηση.

Για αρκετά λεπτά υπήρξε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, με ανταλλαγή μπουκαλιών, ενώ χρειάστηκε να κάνει την εμφάνισή του ακόμα και… ελικόπτερο της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μάλιστα για αρκετή ώρα οι διοργανωτές απηύθυναν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του «Nuevo Estadio de Malabo» ώστε να αποχωρήσουν οι οπαδοί από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μη διακοπεί το ματς εις βάρος της οικοδέσποινας Ισημερινής Γουινέας.

Μάλιστα επειδή οι οπαδοί της Ισημερινής Γουινέας αποχώρησαν από τις εξέδρες αλλά περίμεναν έξω από το γήπεδο με… άγριες διαθέσεις τους Γκανέζους. Γι' αυτό ο Γκαμπονέζος διαιτητής κρατούσε τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και δεν σφύριζε τη λήξη, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Έπειτα από διακοπή που προσέγγισε τα 30', το γήπεδο εκκενώθηκε και η αναμέτρηση συνεχίστηκε, με τον διαιτητή να κρατά μόλις τρία λεπτά το παιχνίδι σε εξέλιξη!

Στον τελικό της Κυριακής (9 μ.μ.) οι Γκανέζοι θα αντιμετωπίσουν την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ το Σάββατο (6 μ.μ.) το Ζαϊρ θα παίξει με την Ισημερινή Γουινέα για την τρίτη θέση.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News