default-image

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Κέρκυρα και Λεβαδειακός

Ποδόσφαιρο
Μοιράστηκαν τους βαθμούς Κέρκυρα και Λεβαδειακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέρκυρα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και ο Λεβαδειακός στο δεύτερο, όμως τους έλειπε η πεμπτουσία του ποδόσφαιρου, το γκολ, και έμειναν στο στείρο 0-0.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) που επικρατούσαν στην Κέρκυρα σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυσκόλεψαν αρκετά τους παίκτες της Κέρκυρας και του Λεβαδειακού με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να κυλήσει ήρεμα: με ελάχιστες καλές φάσεις, πολλά λάθη, αργό τέμπο και σίγουρα όχι καλό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα που έδειχνε πάντως καλύτερη εικόνα, τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο, ήταν η Κέρκυρα, με τους γηπεδούχους να εξουδετερώνουν τους κινδύνους στη δική τους περιοχή και να έχουν διαστήματα στο παιχνίδι που άσκησαν πίεση στην περιοχή του Σηφάκη.

Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στο 12' όταν βγήκε από την εστία του και έκλεισε εξαιρετικά το οπτικό πεδίο του Κόντου ενώ στο 14' οι Φαίακες είχαν την κορυφαία φάση του πρώτου 45λεπτου. Ο Χαβίτο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το δεξί συρτό διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να μη του κάνει ωστόσο το χατήρι και να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Στο 22' οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, όμως κανείς από τους Μαρκόβσκι και Ντιμιτρόβσκι δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή σε σέντρα που έγινε από δεξιά, ενώ στο αντίποδα ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του τελική προσπάθεια μόλις στο 33' με την εκτέλεση φάουλ του Πελέ (είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή κάνοντας ντεμπούτο του με την ομάδα της Βοιωτίας).

Μετά το ημίωρο ο Λεβαδειακός είχε ισορροπήσει το ματς και στο 40' η κεφαλιά του Κατίδη μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, στην τελευταία φάση άξια αναφοράς του πρώτου (κάτω του μετρίου ποιοτικά) ημιχρόνου.

Η Κέρκυρα μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να ανεβάσει στροφές και να κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και όχι μόνο το έκανε αυτό αλλά μέσα σε δύο λεπτά φλέρταρε ισάριθμες φορές με το γκολ.

Στο 50' ο Σιόντης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και υποχρέωσε τον Σηφάκη (η μπάλα πήρε φάλτσα με τον αέρα) σε μία πολύ δύσκολη και εντυπωσιακή συνάμα απόκρουση ενώ στο 52' έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση για να τη στείλει εκτός εστίας.

Στο 55' πέρασε στο ματς για τους "πράσινους" της Βοιωτίας ο Μιλοσάβλιεβ και από εκείνο το σημείο και έπειτα η εικόνα πάνω στο χορτάρι  διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους: οι παίκτες του Λεβαδειακού κέρδισαν περισσότερες μονομαχίες και μέτρα στο γήπεδο, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και έκαναν και εκείνοι 1-2 καλές ευκαιρίες.

Στο 62' το δυνατό σουτ από πολύ πλάγια θέση του Μιλοσάβλιεβ πέρασε άουτ, στο 63΄ο Κουτζαβασίλης έβγαλε σε κόρνερ το χαμηλό διαγώνιο σουτ του Μάντζιου, στο 71' το επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Μιλοσάβλιεφ ήταν άστοχο και στο 76' ο Τριποτσέρης είδε την κεφαλιά του να μπλοκάρεται από τον Κουτζαβασίλη.

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Λεβαδειακού έπαιρναν ολοένα και περισσότερο τα ηνία και έδειχναν πως ήταν πλέον εκείνοι η ομάδα με τις  περισσότερες πιθανότητες να ανοίξει το σκορ: στο 80' ο Πελέ έκανε εντυπωσιακή κατά μέτωπο επίθεση αποφεύγοντας δύο αντιπάλους όμως δεν έκανε γρήγορα το σουτ και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει ενώ το ίδιο έγινε και στο 85' σε κεφαλιά του Τομάς μέσα από την περιοχή.

Αυτή ήταν και η τελευταια ευκαιρία στο ματς, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στην τελευταία φάση του αγώνα (στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων) για πέναλτι σε σπρώξιμο πάνω στον Μαρκόβσκι μέσα στην περιοχή αλλά τον διαιτητή να δειχνει (σωστά όπως έδειξαν τα ριπλέι) να συνεχιστεί το παιχνιδι και έτσι το 0-0 να δίνει από έναν βαθμό σε κάθε ομάδα.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτσαβασίλης, Κουμπούτια, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Ντιόγκο, Καρδόσο (68' Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (58' Λεάλ), Χαβίτο (81' Φάμπιο), Μαρκόβσκι

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Κώτσιος, Μιλιάζες, Γκομέζ, Μπουσταμάντε (29' Πελέ), Κατίδης (55' Μιλοσάβλιεβ), Βούκσεβιτς, Πίντερ (66' Τομάς), Μάντζιος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News