default-image

Συναντήθηκε με Μαρινάκη ο υφυπουργός Αθλητισμού

Αθλητισμός
Συναντήθηκε με Μαρινάκη ο υφυπουργός Αθλητισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι να πατάξει τη βία, όπως δήλωσε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα τόνισε πως περιμένει να γίνει ένα ντέρμπι σε αθλητικά πλαίσια και ζήτησε τη βοήθεια των παραγόντων και των εμπλεκομένων.

«Σήμερα έγινε μία ειλικρινής συζήτηση επί πολλών θεμάτων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη. Από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη του προέδρου του Ολυμπιακού ζητήματα κυρίως της βίας, στα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Αύριο θα συναντήσω και τους προέδρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να τελειώνουμε μία για πάντα με αυτήν τη μάστιγα, απαλλάσσοντας τον χώρο του αθλητισμού από τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία και θα την υλοποιήσουμε. Θέλουμε όμως σε αυτήν την προσπάθεια αρωγούς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλητισμού και εκτιμώ ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε αυτή τη γάγγραινα που δηλητηριάζει την ελληνική νεολαία», τόνισε.

Επί του προσεχούς ντέρμπι στην Τούμπα, είπε: «Δεν θα σας πω τι περιμένω αλλά επιθυμώ να γίνει ένας αγώνας μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Διότι ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα πράγματα δηλητηριάζουν τον αθλητισμό, τη νεολαία και πρώτος στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατέψει τους νέους ανθρώπους».

Όσο για το αθλητικό νομοσχέδιο, ανέφερε: «Αυτή την ώρα κάνουμε μία επεξεργασία διότι ο προηγούμενος υπουργός έχει αφήσει ένα σχέδιο το οποίο έχει δώσει σε διαβούλευση και δεν θέλουμε να πετάξουμε τίποτα. Θα τα μελετήσουμε όλα. Έχουμε υπόψη και την υφιστάμενη νομοθεσία και θα δούμε πού θα παρέμβουμε».

Η θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Την  πρόθεσή του να βοηθήσει για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο στη χώρα  γνωστοποίησε  ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υφυπουργού και στη μιάμιση ώρα που διήρκησε η συνάντησή τους αντήλλαξαν απόψεις για τους τρόπους που θα μπορέσει να «πάρει τα πάνω» του το άθλημα.

«Είχαμε μια συζήτηση για θέματα ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος από την συζήτηση αυτή. Θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε την προσπάθεια του Υπουργού για να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», ήταν η -αρχική- τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη εξερχόμενος από το κτίριο του υπουργείου και συνέχισε:

«Ειδικότερα το θέμα της βίας, είναι κάτι το οποίο απασχολεί τον Υπουργό, αλλά και όλους εμάς. Σας λέω και πάλι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες», κατέληξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

«Είχαμε σήμερα μια ειλικρινή συζήτηση, επί πολλών θεμάτων, με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον κ. Μαρινάκη. Η συζήτηση όπως σας είπα ήταν ειλικρινής και θέσαμε εμείς ως Υπουργείο υπόψιν του Προέδρου, τα ζητήματα κυρίως κατά της βίας», ανέφερε ο υφυπουργός και συνέχισε:

«Συζητήσαμε και άλλα θέματα και πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, στον αθλητισμό. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αύριο θα συναντήσω τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα συζητήσουμε επ' αυτών των θεμάτων, διότι η απόφαση της Κυβέρνησης, να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτή τη μάστιγα που λέγεται βία, φανατισμός και μισαλλοδοξία, στον χώρο του αθλητισμού, είναι ειλημμένη και θα υλοποιηθεί. Θέλουμε αυτή την προσπάθεια, να την κάνουμε, από κοινού, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλητισμού και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», τόνισε.

Μάλιστα, μετά από ερώτηση που δέχθηκε ο Σταύρος Κοντονής εξέφρασε την πίστη του ότι… «εκτιμώ ότι μπορούμε να πετύχουμε από τώρα, ένα μίνιμουμ συμφωνίας και συναίνεσης για ορισμένα πράγματα. Θα το διαπιστώσω αυτό, είναι ζητούμενο βεβαίως, θα το διαπιστώσω τις επόμενες ημέρες που θα έχω και συναντήσεις με τους άλλους εκπροσώπους των ΠΑΕ».

Τέλος σχολίασε για το παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό το οποίο είναι και το πρώτο της θητείας του…

«Επιθυμώ να γίνει ένας αγώνας στα πλαίσια τα αθλητικά. Να μην έχουμε έκτροπα, να μην έχουμε βιαιότητες διότι ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι αυτά τα πράγματα δηλητηριάζουν τον αθλητισμό και την νεολαία. Πρώτος στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους νέους ανθρώπους από παρόμοια φαινόμενα», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News