default-image

Κάθαρση, χειραγωγήσεις, ανικανότητες και άλλα...

Αθλητισμός
Κάθαρση, χειραγωγήσεις, ανικανότητες και άλλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

#ΚΑΘΑΡΣΗ. Αν η νέα κυβέρνηση του τόπου επιθυμεί την «κάθαρση» από τα λογής συμφέροντα που έχουν εμπλακεί σε σωρεία σκανδάλων, ένα καλό «μότο» που μπορεί να επιλέξει, είναι ο χώρος του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εκεί θα μπορέσει να τσεκάρει αντοχές και λεπτά σημεία μηχανισμών και μορφών αντίδρασης…

#ΟΦΗ. Ο κόσμος ρωτάει συνεχώς για τον ΟΦΗ, αν θα την «βγάλει» και εν γένει, τι θα συμβεί. Τι να απαντήσεις, όταν οι ίδιοι που έχουν αναλάβει την ευθύνη και τον οδηγούν, δεν γνωρίζουν την έκβαση. Οι δεξιότητες τους θα κριθούν στο τέλος, ως ακροβάτες.

Θεμιτό πάντως να καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια, συνδυάζοντας τη δική τους δεινή θέση από τα χρέη και μαζί -αυτονόητα- της ομάδας.

#ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ. Δεν είναι καλό πράγμα να κατηγορείσαι για «χειραγώγηση αγώνα για στοιχηματική απάτη», ξέροντας μάλιστα ότι το πιθανότερο είναι να αθωωθείς, όπως και οι άλλοι. Επειδή οι μηχανισμοί ελέγχου στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους της Ιταλίας ή της Γαλλίας, ακόμη και της Τουρκίας, οι αντίπαλοι «πόλοι», βρίσκουν την ευκαιρία να σε εκθέσουν ευκαιριακά με πηχαίους τίτλους και να σε αποτυπώσουν με κίνδυνο ακόμη και υποβιβασμού. Το είδαμε σε πλείστα μέσα, που θα περάσουν την απαλλαγή σου στα ψιλά. Πιστό αντίγραφο, με άλλες αναλογίες, στην υπόθεση των Ψαχνών, με τον Ατρόμητο.

#ΟΦΗ-ΠΑΟ.  Όταν πνίγονται με νερό ενός κουταλιού, φαντάζεσαι την ικανότητα τους στα πιο σημαντικά. Όσο κι αν δεν υπήρξε γκάφα με το 48ωρο που προκλήθηκε από τον ορισμό του αγώνα κυπέλλου ΟΦΗ-Ξάνθη (12/2), σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος ΟΦΗ-ΠΑΟ (14/2), η εικόνα είναι επιβαρυντική για διοργανώτριες επαγγελματικού επιπέδου (ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα). Γιατί; Γιατί δεν είχαν πάρει την έγκριση της NOVA (για τη μετάθεση του αγώνα πρωταθλήματος)πριν αποφασίσουν και το θεωρούν φυσιολογικό να ανακοινώνουν ένα πρόγραμμα παλαβό.  Μπορεί η επιτροπή κυπέλου να είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τη Σούπερ Λίγκα και τον OTE TV, για παίξουν στις 12/2 ΟΦΗ-Ξάνθη και Πανιώνιος-Ηρακλής, όπου μαζί με το ΟΦΗ-ΠΑΟ για το πρωτάθλημα, έπρεπε να αλλάξει και το ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος, από Σάββατο σε Κυριακή. Το λεπτό σημείο είναι ότι από τα δύο ματς, αποφασίσθηκε να γίνει μόνο το ματς ΟΦΗ-Ξάνθη στο κύπελλο στις 12/2, χωρίς να υπάρχει την ώρα που ανακοίνωναν το πρόγραμμα του κυπέλλου, η απάντηση του συνδρομητικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Ε, δεν ήταν και λίγο, να σκορπίσουν μια ακόμη σύγχυση. Για τα μυαλά αυτά, δεν τρέχει τίποτε!

#ΣΟΛΑΡΙ. Η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Σολάρι, δεν ήταν μια κίνηση της τελευταίας στιγμής για τον Εργοτέλη, αφού οι δύο πλευρές είχαν ανοίξει από καιρό δίαυλο επικοινωνίας για τη συνεργασίας τους. Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Αργεντίνος ζητούσε περισσότερο ποσόν σε προκαταβολή και εγγυήσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι μέρες όμως πέρασαν και οι απαιτήσεις του κάμφθηκαν προς την πλευρά της προσφοράς της ομάδας, για να κλείσει επιτυχώς την τελευταία στιγμή. Οι ικανότητες του 34χρονου  επιθετικού δεν αμφισβητούνται, μένει να φανεί ο δείκτης της ετοιμότητας και της διάθεσης του, μετά το απροσάρμοστο πέρασμα του από το κινέζικο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News