default-image

Δίωξη για χειραγώγηση αγώνα στον Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Δίωξη για χειραγώγηση αγώνα στον Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την κατηγορία του προκαθορισμού αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους καλούνται να απολογηθούν την Πέμπτη 5/1 (13.00) ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής η Bέροια και ο Εργοτέλης έπειτα από πειθαρχική δίωξη που τους άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Π.Καρράς.

Οι δύο ομάδες ελέγχονται για τους ακόλουθους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος:

20/9/2014 4η αγωνιστική Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

18/10/2014 7η αγωνιστική Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

26/10/2014 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1

Οι αγώνες εστάλησαν ως ύποπτοι στοιχηματικής απάτης από τον περασμένο Νοέμβριο από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της UEFA.

Στο κατηγορητήριο που βασίζεται στην έκθεση της UEFA προκύπτει ότι οι αντίπαλοι της Βέροιας και του Εργοτέλη δεν εμπλέκονται στη χειραγώγηση.

Οι ποινές και η προϋπόθεση

Οι ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα αρχίζουν από πρόστιμο 300.000ευρώ και φτάνουν στον απευθείας υποβιβασμό εφόσον κριθεί υπαίτια η ομάδα. Όμως για να κριθεί υπαίτια μια ομάδα πρέπει «περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές να εμπλέκονται στο αδίκημα».

Από τη στιγμή που η κλήση είναι μόνο προς τη Βέροια και τον Εργοτέλη και όχι σε ποδοσφαιριστές τους υπάρχει είναι εύλογο ζήτημα για το να μπορούν οι ομάδες με βάση την παραπάνω διάταξη να κριθούν υπαίτιες και να τιμωρηθούν.

Πηγή: soccerplus.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News