Αθλητισμός

Ξεκίνησε κρίσιμη εβδομάδα για τον ΟΦΗ

Τον τελευταίο μήνα ο ΟΦΗ... ακροβατεί, προσπαθώντας να βρει ισορροπία ανάμεσα στον κυκεώνα των προβλημάτων και τη «μάχη» να σταθεί στα πόδια του. Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από όσα έχουν γίνει, μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Είτε θα υπάρξει μια «αχτίδα φωτός», είτε θα αυξηθούν οι... σκόπελοι, σε τέτοιο σημείο που θα βάλουν την προσπάθεια επιβίωσης στο μέγιστο κίνδυνο.

Άλλωστε, αυτή η εβδομάδα είναι το κρισιμότερο... σταυροδρόμι και ο λόγος είναι απλός. Πολλά από τα ανοιχτά μέτωπα θα κριθούν και πρόκειται για μια «αλυσίδα», που ουσιαστικά θα δείξει την κατεύθυνση.

Ο Νίκος Μαχλάς, που έχει αναλάβει το βάρος να οδηγήσει το... πλοίο, είναι επί ποδός και οι καθημερινές οι επαφές είναι πάρα πολλές.

Έχουν γίνει αρκετές κινήσεις και μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για τις «μάχες» που θα δώσει. Πρώτη αυτή της Τετάρτης, όπου θα εκδικαστεί η έφεση για την αφαίρεση των 4 βαθμών και το μη ορισμό του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Στις τάξεις των Κρητικών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς υπάρχει και δεδικασμένο, ενώ θεωρούν ότι πολύ απλά διεκδικούν το δίκαιο.

Πάντως, εκφράζεται η πεποίθηση ότι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι νωρίτερα έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις σχετικά με τους Τζόρντι και Χόρχε Λόπεθ.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται», είναι το μήνυμα που βγαίνει και υπάρχουν συγκεκριμένα «στοιχήματα». Στον ΟΦΗ θέλουν να κερδίσουν πίσω τους βαθμούς που χάθηκαν με αποφάσεις των ποδοσφαιρικών οργάνων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Αν τα καταφέρουν, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει άλλος... αέρας, αλλά και ψυχική δύναμη για να συνεχίσουν.

Η... σκυτάλη θα δοθεί στις 9 Φεβρουαρίου στην υπόθεση Πέσιτς, καθώς είναι στην ατζέντα της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA. Οι 6 βαθμοί που αφαιρέθηκαν είναι επίσης ένα βασικό ζητούμενο, καθώς, αν οι δύο περιπτώσεις έχουν αίσιο τέλος, τότε η ομάδα του Ηρακλείου θα είναι και πάλι στους 20 βαθμούς.

Αυτόματα θα μπορεί επί ίσοις όροις να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί στο αγωνιστικό, έχοντας κάνει, όπως φαίνεται, και τις αντίστοιχες κινήσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Όλα αυτά είναι θέματα με το χαρακτηρισμό «κατεπείγον» για τον ΟΦΗ, καθώς δεν καταθέτει τα όπλα στην προσπάθεια επιβίωσης, ελπίζοντας τα αποτελέσματα να έχουν θετικό πρόσημο.

Σχόλια