default-image

Στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα

Ποδόσφαιρο
Στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν ο πρωταγωνιστής του τελευταίου χρονικά, προημιτελικού, του Κόπα Άφρικα, αφού έβαλε δύο φορές στη θέση του οδηγού την ομάδα των "Ελεφάντων", πριν ο Ζερβίνιο διαμορφώσει το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Στο 26ο ο Γκραντέλ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μπονί κινήθηκε σωστά προς το δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και με αυτό το 1-0 τελείωσε το πρώτο μέρος. Η Αλγερία μπήκε δυνατά και ισοφάρισε στο 51' αφού μετά από γύρισμα του Μαχρέμπ, ο Σουντανί διαμόρφωσε το 1-1.

Με μια ακόμα κεφαλιά δυναμίτη, ο Μπονί έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Ακτή. Εκτέλεση φάουλ από τον Γιάγια Τουρέ, κεφαλιά του Μπονί και 2-1. Το τελικό 3-1 για τους Ιβοριανούς διαμόρφωσε με ωραίο πλασέ, πίσω από το σημείο του πέναλτι ο Ζερβίνιο. Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ θα παίξει με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στον ημιτελικό.

Την πρόκριση και η Γκάνα

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση πανηγύρισε η Γκάνα μετά από το 3-0 επί της Γουινέας.

Τέσσερα λεπτά χρειάστηκε η Γκάνα για να πάρει το προβάδισμα, με κοντινό πλασέ του Κρίστιαν Άτσου έπειτα από πάσα του Κουέσι Άπια και εκπληκτικό τακουνάκι του Αντρέ Αγιού, ενώ δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Άπια εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Μπαϊσαμά Σανκό για να διπλασιάσει το προβάδισμα.

Η καταιγιστική Γκάνα του πρώτου ημιχρόνου έριξε ρυθμούς στο δεύτερο, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να ξανασκοράρει με τον Άτσου στο 61ο λεπτό και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, σε μία αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από την αντιαθλητική συμπεριφορά του τερματοφύλακα Ναμπί-Μουσά Γιαταρά (έπρεπε να αποβληθεί στο πρώτο μέρος, τελικά είδε απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις).

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Δημοκρατία του Κονγκό - Κονγκό 2-4 (55' Ντόρε, 62' Μπιφούμα - 65', 91' Μποκανί, 75' Μποκίλα, 81' Μπελά)

Τυνησία - Ισημερινή Γουινέα 1-2(70' Ακαΐτσι - 92' πέν, 102' Μπαλμπόα)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Γκάνα - Γουινέα 3-0 (4', 61' Άτσου, 44' Άπια)

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία 3-1 (26', 69' Μπονί, 94' Ζερβίνιο - 51' Σουντανί)

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

21:00 Κονγκό - Ακτή Ελεφαντοστού

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου

21:00 Γκάνα - Ισημερινή Γουινέα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News