default-image

Τα Γιάννινα νίκησαν με ανατροπή την Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
Τα Γιάννινα νίκησαν με ανατροπή την Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον υπερβολικά κακό αγωνιστικό χώρο στους "Ζωσιμάδες", οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κέρκυρας, μάταια προσπαθούσαν να παίξουν  ποδόσφαιρο.

Η φιλοξενούμενη Κέρκυρα, ήταν αυτή που άνοιξε πρώτη το σκορ με τον Χαβίτο, ενώ ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Ίλιτς.

Τελικά, οι Ηπειρώτες έφτασαν στην ανατροπή στο 80' με το γκολ του Μανιά, παίρνοντας μία πολύτιμη νίκη και προσθέτοντας ακόμη τρεις βαθμούς στη φετινή συγκομιδή τους.

Η άστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κοροβέση στην εκπνοή της αναμέτρησης δεν κόστισε στον ΠΑΣ Γιάννινα, που με αυτή τη νίκη, ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας τέσσερις λιγότερους από τον Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται στην 5η.

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων και προσπάθησε να αιφινιδιάσει την Κέρκυρα, μόλις στο δεύτερο λεπτό με μία σέντρα - σουτ του Κουτζαβασίλη.

Ύστερα από αυτό και για τα επόμενα δέκα λεπτά ακολούθησε σιωπητήριο, μέχρι να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για τους γηπεδούχους ο Κόντος, με διπλή προσπάθεια στο 14ο λεπτό.

Κι αυτό γιατί οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μαρκόβσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπέριο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Χαβίτο, με τον Ισπανό να ολοκληρώνει την προσπάθεια ιδανικά.

Μετά τη ψυχρολουσία, ο ΠΑΣ προσπάθησε να ανέβει, κέρδισε μέτρα, και οι Μανιάς στο 27' και Τσάβες στο 29' δοκίμασαν την ετοιμότητα του Κουτζαβασίλη, με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να παίρνει άριστα με τόνο, σε αμφότερες των περιπτώσεων.

Τα σουτ των Τσουκαλά και Ίλιτς επιβεβαίωσαν την αγωνιστική υπεροχή - σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου - του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αυτή επισφραγίστηκε από το δεύτερο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και αφού εκμεταλλεύτηκε τη χαρακτηριστική αδράνεια των Ηπειρωτών μετά την εκτέλεση φάουλ του Τσάβες.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς λόγω της βροχόπτωσης - εξάλλου λίγες ώρες πριν ετίθετο εν αμφιβόλω η διεξαγωγή της αναμέτρησης - και οι ποδοσφαιριστές όσο κι αν προσπάθησαν να παράξουν ποδόσφαιρο, κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο.

Μάλιστα, η πρώτη χρονικά φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν στο 63ο λεπτό με τη κεφαλιά του Μανιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ίλιτς και Τσάβες - ο Αργεντινός μάλιστα εις διπλούν - φρόντισαν να δημιουργήσουν ανησυχία στον Κουτζαβασίλη, αλλά η τελική των επιλογή στερείτο αποτελεσματικότητας και ευστοχίας.

Ήταν όμως ο Μιχάλης Μανιάς που διαμόρφωσε τη μοίρα μίας αναμέτρησης που μέχρι τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτο στην ισοπαλία.

Ο Τσάβες εκτέλεσε το κόρνερ στο 80ό λεπτό, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Μανιά, ο οποίος με δυνατό σουτ "κεραυνοβόλησε" τον Κουτζαβασίλη και έκανε το 2-1

Οι Ηπειρώτες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ,όταν ο Βενέτης ανέτρεψε τον Κοροβέση.  Ωστόσο, ο τελευταίας είδε τον Κουτζαβασίλη να του στερεί τη δυνατότητα να χριστεί και αυτός σκόρερ.

Η γενική αίσθηση που μένει μετά τη λήξη της αναμέτρησης είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και το τελικό σκορ, μάλλον κρίνεται δίκαιο.

Η άσχημη εικόνα, ανήκει στον κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Κακή για τους ποδοσφαιριστές, το θέαμα, το ίδιο το ποδόσφαιρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες (89' Ντάσιος), Μπέριος, Τσουκαλάς, Ακόστα (74' Κοροβέσης), Τσάβες (82' Χαρίσης), Ίλιτς, Μανιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Καρδόσο (82' Σιόντης), Κρητικός, Χαβίτο, Λέαλ (46' Φάμπιο), Κόντος (73' Κάικουτ), Μαρκόβσκι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News