default-image

Νίκησε 3-0 ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά

Ποδόσφαιρο
Νίκησε 3-0 ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σοκ του αποκλεισμού από την Ξάνθη  ξεπέρασε ο  Παναθηναϊκός και επικρατώντας 3-0 του Πλατανιά στο "Α. Νικολαΐδης" μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε εντολή στον Μλάντεν Πέτριτς να αγωνίζεται στην ευθεία με τους Μάρκους Μπεργκ και Βίκτορα Κλωναρίδη, επιλέγοντας μία διάταξη που θύμιζε περισσότερο 4-3-3 παρά 4-3-1-2, ενώ στον αντίποδα ο Γιάννης Χριστόπουλος προτίμησε 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Γιώργο Γιακουμάκη.

Εν αντιθέσει με τις τελευταίες αναμετρήσεις του, ο Παναθηναϊκός άσκησε ασφυκτική πίεση ψηλά και μόλις στο 7ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με πλασέ του Πέτριτς, έπειτα από σκαφτή πάσα του Τάσου Λαγού από δεξιά.

Μετά το ημίωρο ο Πλατανιάς επιχείρησε να μπλοκάρει τα δύο στόπερ του "τριφυλλιού" (Στάθη Ταυλαρίδη και Γκόρντον Σίλντενφελντ), υποχρεώνοντας την τριάδα του κέντρου (Ζέκα, Λαγό, Αμπντούλ Ατζαγκούν) να οπισθοχωρεί για να πάρει μπάλα.

Πέραν του γκολ, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει το προβάδισμά του στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος νικήθηκε από τον Κεβίν Ολιμπά στο τετ-α-τετ του 18ου λεπτού και στο πέναλτι του 1ου λεπτού των καθυστερήσεων.

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αναστασίου πέρασε τον Νάνο κι εκείνος τον δικαίωσε, αφού από δικό του κόρνερ στα 23 δευτερόλεπτα, ο Ολιμπά σταμάτησε ξανά τον Μπεργκ και στην επαναφορά ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δεν λάθεψε από κοντά.

Ο Πλατανιάς ήταν πιο επιθετικός και μάλιστα άγγιξε το γκολ που θα τον έβαζε εκ νέου στο ματς, όταν στο 50ό λεπτό ο Γιακουμάκης σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Λουκ Στιλ.

Στη συνέχεια, πάντως, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε σε αρκετά λάθη τον αντίπαλο, του έδωσε να καταλάβει ότι δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει να ξαναμπεί στο ματς και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή με τον Πέτριτς στο 68', κλείδωσε τη νίκη με τρομερή ενέργεια και σουτ-κεραυνό του Κλωναρίδη στο 78ο λεπτό.

Ο Μλάντεν Πέτριτς. Άρχισε και τελείωσε τη φάση του πρώτου γκολ, κέρδισε πέναλτι και κοντρόλαρε με μαεστρία, προτού σουτάρει στο 68ο λεπτό (ο Κεβίν Ολιμπά δεν του επέτρεψε να χριστεί σκόρερ). Δευτερόλεπτα πριν να αντικατασταθεί επεδίωξε την κίτρινη κάρτα, προκειμένου να εκτίσει πριν από την τριάδα των αγώνων με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε αντανακλαστικά και διάθεση μετά τον αποκλεισμό από την Ξάνθη. Μλάντεν Πέτριτς, Αμπντούλ Ατζαγκούν και Ζέκα βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορεί παρά να έμεινε ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η ομάδα του έβαλε τρία γκολ στον Πλατανιά (είχε να δεχθεί τόσα από το προηγούμενο μεταξύ τους ματς στις 21 Σεπτεμβρίου).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (46' Νάνο), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (81' Αγγελόπουλος), Πέτριτς (72' Νίνης), Μπεργκ.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Μπανανά, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Αγκιλέρα (68' Γουνδουλάκης), Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής (64' Τσουράκης), Τετέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (72' Κάσιο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News