Αθλητισμός

Ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Αρκάδι και Ηρόδοτο

Το κρητικό ντέρμπι ανάμεσα στο Αρκάδι και τον Ηρόδοτο δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Α2 μπάσκετ των γυναικών, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» του Ρεθύμνου.

Ένα παιχνίδι που, πέραν του ιδιαίτερου χαρακτήρα που έχει λόγω του ότι κοντράρονται δύο κρητικές ομάδες, έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Όποια από τις δύο ομάδες νικήσει αύριο θα αποκτήσει αυτόματα πλεονέκτημα στην υπόθεση παραμονή, με τα πράγματα να είναι όμως, ούτως ή άλλως, δύσκολα, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Από το Αρκάδι απούσα θα είναι η τραυματίας Πολοπετράκη, ενώ άρρωστη είναι και η Αγαθαγγέλου. Από τον Ηρόδοτο απούσες θα είναι οι τραυματίες Καρλάφτη, Γιαλιτάκη και Κουλούρη Μαίρη, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η Καλαϊτζάκη.

Αναφερόμενος στο αυριανό ντέρμπι, ο Κώστας Πλευράκης επισήμανε στη «Ν.Κ.»: «Είναι ένα παιχνίδι τεράστιας σημασίας και για τις δύο ομάδες. Το έφερε έτσι η τύχη που ο θάνατος του ενός αποτελεί τη ζωή του άλλου, αλλά μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Μακάρι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Όποιος από τους δύο κερδίσει, θα έχει το πάνω χέρι για την παραμονή κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Ο Σπύρος Καρλάφτης από την πλευρά του επισήμανε: «Είναι σημαντικό βαθμολογικά το παιχνίδι και για τους δύο, αλλά για εμάς είναι και ψυχολογικά. Το Αρκάδι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά κι εμείς θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Διαιτητές στο ντέρμπι θα είναι οι κ. Σπυρόπουλος Σ. και Καλογριάς, ενώ κομισάριος ο κ. Σαϊτάκης.

Τη 14η αγωνιστική συμπληρώνουν τα παιχνίδια Μελίσσια-Σπόρτιγκ, Π. Φάληρο-Ίκαρος Καλλιθέας, Άρης Πετρούπολης-Πανιώνιος, Κρόνος Αγ. Δημ.-Καλαμάτα.

Σχόλια