Αθλητισμός

Παπασταθόπουλος: Όταν γυρίσω, τον πρώτο λόγο η ΑΕΚ

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον κεντρικό αμυντικο Σαντάνα κλήθηκε και μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην εφημερίδα ΦΩΣ.

Ο Sokratis παράλληλα, ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η πρώτη του επιλογή ήταν και παραμένει η ΑΕΚ, η οποία έχει και τον πρώτο λόγο σε περίπτωση επιστροφής του...

Αναλυτικά ο Παπσταθόπουλος είπε:

Για την άποψη που έχει για τον Σαντάνα:

«Αυτό που ξέρω εγώ από αυτά που έχω δει στη Bundesliga τα τελευταία χρόνια - έχω παίξει και μια φορά αντίπαλός του - είναι ότι πρόκειται περί καλού στόπερ. Είναι δυνατός στον αέρα και καλό παιδί. Παρά το μεγάλο ύψος του, είναι γρήγορος».

Για τον χαρακτήρα του: «Όταν ήρθα εγώ στη Ντόρτμουντ και εκείνος έφυγε, δεν άκουσα ποτέ κακά λόγια για εκείνον. Και στη Σάλκε μετά δεν ακούγονταν άσχημα λόγια για το χαρακτήρα του».

Για το λόγο που ήταν παραγκωνισμένος στη Σάλκε: «Ίσως επειδή υπήρχαν καλύτεροι που προτιμούσε ο προπονητής, η Σάλκε έχει πολύ καλούς στόπερ. Θα δείξει στο γήπεδο πόσο καλή μεταγραφή θα αποδειχθεί. Το ότι έπαιζε στη Bundesliga τόσα χρόνια σε καλές ομάδες δείχνει την αξία του, αλλά μέσα στο γήπεδο φαίνονται οι μεταγραφές πόσο είναι πετυχημένες. Το λέω αυτό γιατί στην Ελλάδα υπάρχει πάντα μία τάση όταν έρχεται ένας ξένος να τον εμφανίζουν όλοι σαν θεό. Πρέπει να περιμένουμε. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία και στον Σαντάνα και στον Ολυμπιακό».

Για το πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο. Εύχομαι να το πάρει ο καλύτερος. Φέτος για πρώτη φορά είναι μπερδεμένα τα πράγματα και διεκδικεί ο ΠΑΟΚ να κάνει την έκπληξη. Όταν έχει να πάρει ο ΠΑΟΚ 30 χρόνια πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός το παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο είναι έκπληξη αν το πάρει ο ΠΑΟΚ. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που δεν έχει σίγουρο προβάδισμα ο Ολυμπιακός».

Για την επιλογή του Ολυμπιακού να αφήσει τους Μανωλά και Αβραάμ:

«Εντάξει ο Μανωλάς δόθηκε με μεταγραφή και πήρε πολλά χρήματα η ομάδα. Ο Αβραάμ όμως δεν έπρεπε να φύγει, δεν πήρε χρήματα η ομάδα. Χρειαζόταν. Θα βοηθούσε. Θέλω να πω ότι υπάρχουν και καλοί Έλληνες αμυντικοί. Έχουμε παίκτες».

Για το θέμα του προπονητή στην Εθνική:

«Τίποτα, περιμένουμε. Εγώ δεν πρόκειται να πω κουβέντα για το θέμα του προπονητή. Εμείς είμαστε παίκτες και δεν πρέπει να παίρνουμε θέση γι' αυτά. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε μέσα στα γήπεδα και να προσπαθούμε για το καλύτερο για το εθνόσημο. Ο Καραγκούνης και η διοίκηση της ΕΠΟ είναι υπεύθυνοι για το θέμα του προπονητή. Οι παίκτες δεν έχουμε καμία δουλειά σε αυτό το θέμα. Η δουλειά μας είναι να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε με την απόδοσή μας την εθνική».

Για το ποια ομάδα έχει τον πρώτο λόγο σε πιθανή επιστροφή του στην Ελλάδα:

«Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα που θα συζητήσω λόγω του ότι έπαιξα στην ΑΕΚ και αναδείχθηκε από εκεί. Θα εξαρτηθεί όμως από το σε ποια κατάσταση θα είναι τότε η ΑΕΚ και βέβαια ποια ομάδα θα με θέλει. Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα είμαι αρνητικός με καμία ομάδα, ούτε φυσικά με τον Ολυμπιακό».

Σχόλια