Αθλητισμός

Αναστασίου: Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στο γήπεδό του από την SkodaΞάνθη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Γιάννη Αναστασίου να είναι απογοητευμένος με την εικόνα και τη νοοτροπία της ομάδας του.

Ο 41χρονος τεχνικός τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του έπαιξαν πολύ άσχημα κι έχασαν δικαιολογημένα, μετά την κάκιστη απόδοση που είχαν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Μετά το 1-1 της Ξάνθης και μετά τα παιχνίδια του Κυπέλλου τις δύο τελευταίες ημέρες, θέλαμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε έκπληξη. Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα μέσα στο παιχνίδι από αυτά που είπαμε και γενικά η απόδοσή μας δεν έπιασε τα στάνταρ που έχουμε. Δεν δημιουργήσαμε τίποτα. Μετά την αποβολή δουλέψαμε περισσότερο σαν ομάδα αλλά δεν έφτανε. Δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Διαλέξαμε μία έμπειρη ομάδα για να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι στιγμές που δεν θες να συμβούν, αλλά συνέβησαν. Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε καθώς έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι πιο δύσκολο. Όταν δουλεύουμε και δεν ματώνουμε στο γήπεδο δεν θα μας χαριστεί κανείς. Δεν ματώσαμε σήμερα στο γήπεδο κι αυτό είναι άσχημο. Χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια».

Για την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν ψάχνω γι' αυτό. Αυτό που είπα και θα συνεχίσω να λέω είναι η νοοτροπία. Αν δεν αλλάξουμε τη νοοτροπία όλοι μας. Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, θέλουμε χρόνο για να φτάσουμε το επίπεδο που θέλουμε. Μόνο όταν δουλεύουμε μαζί σαν ομάδα έχουμε δυνατότητες. Όταν υπάρχει η υπεροψία και η υποτίμηση του αντιπάλου μας κοστίζει και θα συνεχίσει να μας κοστίζει. Θα ήθελα να σταθώ στην αντίδραση του κόσμου μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Η ομάδα τους χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι, να στηρίζουν την ομάδα θετικά όπως το κάνουν. Αυτή η ομάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Με ένα άσχημο αποτέλεσμα είναι σημαντικό να παραμένουν όσο μπορούν κόσμιοι».

Για τον Μέντες: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι. Ό,τι είχα να πω το είπα. Αυτά είναι προσωπικά δικά μας. Αυτό που μετράει είναι η εικόνα της ομάδας. Όταν δουλεύουμε όλοι σαν ομάδα το κενό δεν φαίνεται. Δεν δουλέψαμε όλοι σαν ομάδα».

Σχόλια