default-image

Πειστική πρόκριση για ΑΕΚ, 2-0 την Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
Πειστική πρόκριση για ΑΕΚ, 2-0 την Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς άγχος και με εμφάνιση με άρωμα Σούπερ Λίγκας η ΑΕΚ μπήκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση με γκολ από Μάνταλο και Αραβίδη «καθάρισε» την Κέρκυρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί την προίκα της (1-1) από το πρώτο παιχνίδι.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι «κιτρινόμαυροι» το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την κατοχή (έφτασε μέχρι 67-33%) αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα πόδια της ΑΕΚ... λύθηκαν στο 51ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», σε πέναλτι που κέρδισε -σωστά- ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Η Ένωση έψαξε και το δεύτερο τέρμα ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως δεν απειλήθηκε καθόλου, με την πρώτη τελική της ομάδας του Γρηγορίου να εκδηλώνεται στο 69ο λεπτό! Με μοναδική εξαίρεση μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μαρκόφσκι (81΄) η ΑΕΚ δεν ξέφυγε καθόλου από το πλάνο της και καθάρισε το ματς στο 82ο λεπτό με τον Αραβίδη, ενώ λίγο αργότερα είχε και δοκάρι με τον Μπακάκη στο 84'.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84' Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88' Ντακόλ), Πλατέλλας (77' Μπρέσεβιτς) Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46' Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57' Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57' Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News