default-image

Στους «4» του Κυπέλλου η Μπαρτσελόνα, νίκησε 3-2 την Ατλέτικο

Ποδόσφαιρο
Στους «4» του Κυπέλλου η Μπαρτσελόνα, νίκησε 3-2 την Ατλέτικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα σε ό,τι συνέβαινε πέρσι (όπου δεν μπορούσε να… σταυρώσει νίκη), η Μπαρτσελόνα αν και είχε «προίκα» το 1-0 απ’ το πρώτο παιχνίδι, πήγε στο Βιθέντε Καλντερόν και έριξε εκ νέου στο… καναβάτσο την Ατλέτικο, επικρατώντας 3-2 και σφραγίζοντας με θριαμβευτικό τρόπο την είσοδό της στην τετράδα του θεσμού.

Φοβερό το πρώτο μέρος (όλα τα τέρματα τότε μπήκαν) με τους «ροχιμπλάνκος» να προηγούνται δις, αλλά τους Καταλανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ (χάρη σε δύο γκολ του Νεϊμάρ) και τον διαιτητή να τα ‘χει κάνει μαντάρα.

«Νέκρωσαν» τα πάντα στο δεύτερο (λόγω και της αποβολής του Γκάμπι στην ανάπαυλα), όπου έπεσε και μπόλικο ξύλο από τους γηπεδούχους (εξ' ου και η νέα αποβολή του Σουάρεθ).

Από πού να το πιάσεις το θέαμα που εκτυλίχθητε στο πρώτο μέρος; Όχι νερό δεν μπορούσες να πιείς, ούτε… ανάσα που λέει ο λόγος. Δεν μας πιστεύετε; Ο… αναγεννημένος Τόρες (όπως και κόντρα στη Ρεάλ) χρειάστηκε 40’’ για να ποστάρει εντυπωσιακά, να αδειάσει «μαγικά» τον Μασεράνο και να τελειώσει υποδειγματικά, ανοίγοντας μέσα σε πανδαιμόνιο το σκορ.

Η Ατλέτικο έπαιζε… διαφορετικά σε σχέση με τον συνηθισμένο τρόπο της. Ήταν πιο επιθετική, άφηνε περισσότερους χώρους, δεν ήταν η… γνωστή τακτική Τσόλο. Και εκεί πάνω «χτύπησε» η Μπαρτσελόνα (αφότου συνήλθε), με τον Σουάρες να βγάζει σούπερ μπαλιά για τον Νεϊμάρ και τον Βραζιλιάνο να πλασάρει εύστοχα.

Οι «ροχιμπλάνκος» ήθελαν δύο γκολ τώρα πια. Δεν πτοήθηκαν και τα κυνήγησαν. Και χρειάστηκαν μια λάθος υπόδειξη του διαιτητή για να ανακτήσουν τα ηνία. Διότι ο Μασεράνο έκανε φάουλ (στον Χουανφράν) εκτός περιοχής, αλλά ο Ραούλ Γκαρθία διόλου… ενοχλήθηκε και απ’ την άσπρη βούλα έγραψε το 2-1. Και πάλι, όμως, οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν το χάρηκαν. Διότι οι Καταλανοί όχι μόνο «επανήλθαν» (με… ωραίο αυτογκόλ του Μιράντα στο 38'), αλλά την ώρα που ο ρέφερι αρνιόταν -πεντακάθαρο- πέναλτι στους γηπεδούχους σε χέρι του Άλμπα, οι «μπλαουγκράνα» έβγαιναν σφαίρα στην αντεπίθεση (με αιχμή του δόρατος τον Μέσι) και ο Νεϊμάρ έκανε την ολική ανατροπή για το 2-3 (41')!

Κι εκεί που περιμέναμε την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι φανέλες της Ατλέτικο στον αγωνιστικό χώρο είχαν γίνει… 10. Κι αυτό γιατί ο Γκάμπι είχε αποβληθεί για επεισόδια στη φυσούνα και οι πρωτευουσιάνοι καλούνταν πλέον να αγγίξουν το απόλυτο «θαύμα» και με παίκτη λιγότερο. Τέτοια θαύματα όμως σπανίζουν στις μέρες μας. Και η αποψινή «πλοκή» δεν προμήνυε πως θα ‘χουμε δραματικό φινάλε. Το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων τους είχε «κλονίσει».

Όχι μόνο δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο (έχοντας κλειστεί πλέον στα καρέ τους), αλλά είχαν και νεύρα. Που είτε έβγαιναν όπως του Αρντά (έριξε το παπούτσι του στον βοηθό χωρίς να αποβληθεί...), είτε με… κλωτσιές στο ψαχνό των Καταλανών. Και την ώρα που το ματς είχε… σβήσει για τα καλά, η Ατλέτικο ενδεχομένως να μπορούσε να είχε αποφύγει έστω την ήττα, αλλά τα αντανακλαστικά του Τερ Στέγκεν λειτούργησαν άψογα (βγάζοντας εντυπωσιακά και δύσκολα το σουτ του Κάνι).

Η Μπάρτσα, ούτε λόγο να επιτεθεί είχε, ούτε να πιέσει. Κυκλοφορούσε την μπάλα άνετη κι ωραία, είχε 2-3 καλά «σουτάκια» και οδεύαμε ολοταχώς για φινάλε σε ένα κακό δεύτερο μέρος σε σχέση με το εντυπωσιακό πρώτο. Το… ξύλο που έριχναν οι παίκτες του Σιμεόνε δεν είχε προηγούμενο και δεν θα μπορούσε να μην τιμωρηθεί. Εξ’ ου και η δικαιολογημένη αποβολή του Μάριο Σουάρεθ (84’) που άφησε την ομάδα του με εννιά, την ώρα που η λήξη βρήκε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση που θα τους φέρει αντιμέτωπους στα ημιτελικά με Βιγιαρεάλ ή Χετάφε.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χιμένες, Μιράντα, Σικέιρα, Χουανφράν (58' Γκάμεθ), Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν (64' Κάνι), Ραούλ Γκαρθία, Γκριεζμάν (46' Σαούλ), Τόρες

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο (62' Ματιέ), Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ (75' Πέδρο), Μέσι, Σουάρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News