default-image

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 8-0 τον Τύρναβο

Αθλητισμός
Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 8-0 τον Τύρναβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Τζίμι Ντουρμάζ σε μεγάλα κέφια, ο Ολυμπιακός συνέτριψε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με σκορ 8-0 τον Τύρναβο στον επαναληπτικό της φάσης των "16" και με το συνολικό 11-0 (0-3 το πρώτο ματς στο Αλκαζάρ) πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σουηδός εξτρέμ μοίρασε τρεις ασίστ στο πρώτο ημίχρονο (4-0), ενώ στην επανάληψη άφησε την δημιουργία και... πήρε το όπλο του πετυχαίνοντας χατ-τρικ σε 27 λεπτά!

Μιλιβόγεβιτς (2), Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης και Φουστέρ (πεν.) ήταν οι σκόρερ των υπόλοιπων τερμάτων του Ολυμπιακού, που αποζημίωσε και με το παραπάνω τους λιγοστούς φίλους του που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μετά το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού για την φάση των "16" ανάμεσα στις δύο ομάδες, προφανώς και ο επαναληπτικός στο Φάληρο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ήταν περισσότερο μια καλή ευκαιρία για τους Περέιρα και Χαραλαμπίδη να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές τους ενόψει της συνέχειας.

Ειδικά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε ένα ακόμη 90λεπτο όπου μπορούσε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά τη φετινή σεζόν, αλλά και να πειραματιστεί με αλλαγές θέσεων. Γιαννούλης και Μπουχαλάκης για παράδειγμα έπαιξαν ως παρτενέρ του Βούρου στο κέντρο άμυνας από ένα ημίχρονο.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν ορεξάτοι στην αναμέτρηση, παρά το γεγονός πως επί της ουσίας είχαν εξασφαλισμένο το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Μόλις στο 6' το φάουλ του Φορτούνη από τα 25 μέτρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλτζαρη, ωστόσο το κέφι του Ντουρμάζ έφτανε και περίσσευε για να βρει ο Ολυμπιακός 4 τέρματα μέχρι το 25'.

Από ισάριθμες συστημένες σέντρες του Σουηδού, ο Μιλιβόγεβιτς σκόραρε δύο φορές με το κεφάλι (9' & 25' - ο Σέρβος είχε πετύχει γκολ και στο Αλκαζάρ από ασίστ του 26χρονου εξτρέμ), ενώ από ωραίο στρώσιμο με το στήθος του Ντουρμάζ ήρθε η "φωτοβολίδα" - γκολ του Μουχαλάκη στο 17'. Νωρίτερα ο Διαμαντάκος είχε επίσης χριστεί σκόρερ -με το κεφάλι και αυτός- μετά από ιδανικό γύρισμα του Βούρου.

Προφανώς το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, με την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να αποτυπώνεται με τον πλέον πειστικό τρόπο στο χορτάρι. Το 4-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης οι Χάρα και Φουστέρ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτη παρουσία του Αργεντίνου επιθετικού με τα ερυθρόλευκα και επανεμφάνιση για τον Ισπανό μετά τον τραυματισμό του στο χέρι πριν από περίπου ένα μήνα.

Από το 58', όταν και ο Περέιρα έκλεισε τις αλλαγές του με τον Πελέ, ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα 3-5-2 με τους Μιλιβόγεβιτς - Βούρο - Μπουχαλάκη στόπερ, ενώ από το 70' και μετά το σύστημα έγινε 4-4-2 με τον Μπουχαλάκη αριστερό μπακ.

Νωρίτερα ο Ντουρμάζ είχε αφήσει τις ασίστ και με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ μέσα σε ένα δίλεπτο (55' και 57'), ανέβασε το σκορ στα επίπεδα του 6-0. Ο Σουηδός ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου με το χατ-τρικ στο 82' και τρία λεπτά αργότερα ο Φουστέρ με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Σαλίνο), σημείωσε το 8-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός (Περέιρα):  Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης (58' Πελέ), Μαζουακού (46' Φουστέρ), Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος (46' Χάρα), Μπενίτες.

Τύρναβος (Χαραλαμπίδης): Μάλτζαρης (46' Ντάλλας), Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Σιάτρας, Χαλούλος, Εμμανουήλ, Γεωργίου, Αλεξίου (62' Όττα), Σουλιώτης, Στεριαννός, Ιβανίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News