Αθλητισμός

Ισπανική απειλή για τον ΟΦΗ

Από τη στιγμή που η τριανδρία των Στάθη Ταυλαρίδη, Γιώργου Γεωργίου και Βασίλη Ρόβα έδειξε τον δρόμο, θεωρείται μάλλον αναμενόμενο ότι θα εμφανιστούν και άλλοι πρώην ποδοσφαιριστές με διάθεση να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα (ύστερα πάντως από αρκετούς μήνες υπομονής), για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Η νέα απειλή για τον σύλλογο του Ηρακλείου είναι ισπανικής προέλευσης, καθώς οι συνεπώνυμοι Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ενεργοποίηση των ποινών. Τα αρμόδια ελληνικά όργανα έχουν επιδικάσει στους δυο ποδοσφαιριστές συγκεκριμένα ποσά, προβλέποντας την αποπληρωμή τους σε βάθος χρόνου βάσει του ποδοσφαιρικού μνημονίου, ωστόσο υπάρχουν μέχρι τώρα αρκετές ληξιπρόθεσμες δόσεις (περίπου 10), με συνέπεια να αρκεί πλέον μία αίτηση για να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην οριστεί ο επόμενος αγώνας τού ΟΦΗ.

Το ποσό που χρειάζεται να καταβληθεί σε κάθε ποδοσφαιριστή (εκτός κι αν σε νεότερη επικοινωνία πειστούν να κάνουν περαιτέρω υπομονή) είναι χοντρικά κοντά στις 50.000 ευρώ. Η ιστορία πάντως δείχνει ότι για κάθε τρύπα που προσπαθεί να βουλώσει ο ΟΦΗ, αναγκάζεται να αφήσει ακάλυπτη κάποια άλλη...

Να θυμίσουμε ότι οι δύο Λόπεθ συνυπήρξαν στο Ηράκλειο τη σεζόν 2011-12 με προπονητή τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο 36χρονος σήμερα Ζόρντι είχε 28 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ μετέπειτα αγωνίστηκε στην Γκεντ στο Βέλγιο και στην Κάντιθ (2013-14) στην πατρίδα του. Ο 34χρονος Χόρχε Λόπεθ, ο οποίος παραμένει ενεργός σε επαγγελματικό επίπεδο, μέτρησε 26 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο με τους Κρητικούς (και ένα γκολ). Στη συνέχεια μεταπήδησε στην ουκρανική Χοβέρλα πριν επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Λαγκοστέρα, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Σεγούντα Ντιβισιόν το 2014.

Πηγή: Sentragoal.gr

Σχόλια