default-image

Δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού

Μπάσκετ
Δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο εμπόδιο, αλλά όχι αξεπέραστο αποδείχτηκε η Νέα Κηφισιά για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Α1 του μπάσκετ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην έκπληξη, αλλά τα λάθη που έκαναν στο τέλος έδωσαν τη νίκη στους "πράσινους" με 66-72.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στα πρώτα λεπτά πως δεν θέλει να επαναλάβει το... θρίλερ της περασμένης εβδομάδας (κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών). Γι αυτό και προηγήθηκε γρήγορα με έξι πόντους (0-6 στο 2', 4-10 στο 4'). Οι ψηλοί των "πρασίνων" ήταν αυτοί που έδιναν τη λύση στην πλειονότητα των περιπτώσεων, παρά το γεγονός πως ο Μπατίστα είχε δύο φάουλ, από το 5ο λεπτό.

Από την πλευρά της, η Νέα Κηφισιά προτιμούσε να επιτεθεί στο αντίπαλο καλάθι από έξω προς τα μέσα, με τους γκαρντ της να είναι αυτοί που αναλάμβαναν κυρίως δράση. Ειδικά ο Σάιλας έδειξε να αγωνίζεται με αρκετή αυτοπεποίθηση. Στοιχείο που έγινε πιο έντονο όσο πετύχαινε ξεκούραστους πόντους, από τη γραμμή των βολών.

Ο νεοφερμένος (διανύει την τρίτη του εβδομάδα στην ομάδα) γκαρντ ήταν αυτός που διατήρησε τους "κόκκινους" σε επαφή με το σκορ, απαγορεύοντας στο "τριφύλλι" να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων (10-20 στο 7').

Με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με έξι πόντους (16-22), η Νέα Κηφισιά έκανε αρκετά καλά τη δουλειά της. Κάτι που αποδείχθηκε και από το γεγονός πως οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου αντέδρασαν σωστά όταν βρέθηκαν εκ νέου στο -10 (18-28 στο 13'), μετά από έξι σερί πόντους των "πρασίνων".

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έδειχνε χαρακτηριστική αδυναμία να πετύχει εύκολα καλάθια. Γι αυτό και ο Φώτσης ήταν ο μοναδικός παίκτης του που απειλούσε με συνέπεια το καλάθι, κυρίως επειδή μάζεψε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, την ώρα που έδινε αρκετές λύσεις και στο πίσω μέρος του παρκέ (μαζί είτε με τον Γκιστ, είτε με τον Μπατίστα).

Από το 13ο λεπτό μέχρι την ανάπαυλα, οι "πράσινοι" σκόραραν μόλις δύο φορές (αμφότερες πίσω από τη γραμμή των 6μ75), με τη Νέα Κηφισιά να βρίσκει τον τρόπο να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις (30-34), χάρις κυρίως στα πολύ καλά ποσοστά των παικτών της στις ελεύθερες βολές (15/18 - 83.3%).

Όσο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα, άλλο τόσο... έπαιρνε τα πάνω της η Νέα Κηφισιά, που έβλεπε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη. Ειδικά από τη στιγμή που πέρασε μπροστά στο σκορ -για πρώτη φορά- στο 23ο λεπτό.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λιακόπουλου, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα (39-38), αλλά έκτοτε δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο. Για την ακρίβεια, πέντε γρήγοροι πόντοι από πλευράς "τριφυλλιού" το έφεραν στο +4 (39-43). Οι "πράσινοι" βελτίωσαν ελαφρώς την εικόνα τους ακόμα περισσότερο στα επόμενα λεπτά και με το δίδυμο των Φώτση - Μπατίστα να αναλαμβάνει δράση επιθετικά, η διαφορά μεγάλωσε.

Έφτασε μάλιστα σε διψήφια επίπεδα στις αρχές της τελευταίας περιόδου (49-61 στο 32'), με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αναζητά τρόπους για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ένας από αυτούς ήταν να επαναφέρει τον Σάιλας στο παρκέ, αφού ο Αμερικανός γκαρντ αποτελούσε σταθερή επιθετική επιλογή για τη Νέα Κηφισιά.

Ήταν μάλιστα αυτός που έδωσε το έναυσμα για να πέσει η διαφορά ξανά σε μονοψήφια επίπεδα, αφού σημείωσε πέντε μαζεμένους πόντους, για το 59-66 του 37ου λεπτού.

Η διαφορά έπεσε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια (66-69) κι ενώ έμενε ένα λεπτό για το φινάλε, αλλά ο Μαυροειδής έχασε δύο φορές τη δυνατότητα να φέρει ακόμα πιο κοντά την ομάδα του στη νίκη. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν καλά τη δουλειά τους στο πίσω μέρος του παρκέ, έκοψαν δύο φορές τους αντιπάλους τους σε προσπάθεια για καλάθι και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα (72-66), στο Ζηρίνειο.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 30-34, 49-54, 66-72.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Ρέμεκουν, Σάιλας 23 (2), Λιακόπουλος 19 (3), Πόποβιτς 2, Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 12 (12 ριμπ.), Ψαθάς 2. Μελισσαράτος, Ντούβνιακ 3 (1), Ντέιβις 3 (1), Βασιλόπουλος 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5 (1), Φώτσης 10 (2), Νέλσον 6, Παππάς 6 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 11, Μπατίστα 24 (11 ριμπ.), Μπλουμς 3 (1).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News