default-image

Έπεσε με ψηλά το κεφάλι ο ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Έπεσε με ψηλά το κεφάλι ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις πολλές απουσίες και τα προβλήματα, ο ΟΦΗ πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό έστω κι αν δεν απέφυγε τελικά την ήττα με 0-3 στο «Γεντί Κουλέ» για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ντομίνγκες (30' πεν.), Φορτούνη (74') και Μήτρογλου (88') ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων».

Με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, απόρροια των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, υποδέχθηκε ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό στο "Θ. Βαρδινογιάννης". Οι γηπεδούχοι είχαν και το χάντικαπ της κούρασης, καθώς προέρχονταν από το εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθρακικό την Πέμπτη (22/1), στο οποίο ωστόσο είχαν θριαμβεύσει με 4-0!

Νίκη για τον ίδιο θεσμό πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Τύρναβο αλλά μια ημέρα πριν, με τους τραυματίες Μποτία, Ρομπέρτο και τον ανέτοιμο Φουστέρ να μην ταξιδεύουν στο Ηράκλειο. Με δεδομένη την διαφορά ποιότητας αλλά και τις επί μέρους "λεπτομέρειες" εναντίον του, ο ΟΦΗ είχε εξ ορισμού δύσκολη αποστολή απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Οι δύο ζώνες άμυνας που επέλεξε ο Νίκος Αναστόπουλος έμοιαζαν μονόδρομος για τους γηπεδούχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό όσο πιο αποτελεσματικά γινόταν. Μοιραία η μπάλα ήταν σε "ερυθρόλευκα" πόδια την συντριπτικά περισσότερη ώρα της αναμέτρησης (έφτασε και στο 76% για να κλείσει το ημίχρονο με 37% - 63%), με τον ΟΦΗ να αμύνεται καλύτερα στο "1 εναντίον 1" και όχι στον χώρο, έχοντας την ελπίδα να βρει ένα γκολ στην κόντρα.

Σιόβας (9'), Αφελάι (14') και δύο φορές ο Ντομίνγκες (15', 21') απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν, πριν ο Κάλαϊτζιτς αψυχολόγητα προτάξει τον αγκώνα του σε εκτέλεση φάουλ του Αργεντίνου, με αποτέλεσμα ο Τριτσώνης να στήσει (ορθώς) την μπάλα στα 11 βήματα.

Ο Ντομίνγκες δεν αστόχησε, για το 0-1 ακριβώς με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 44', ο Μέγκιερι αντέδρασε σωστά σε ένα γύρισμα του Κουτσιανικούλη και με με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά. Τίποτα δεν άλλαξε έως την λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (51') οι γηπεδούχοι έφτασαν... εκατοστά πριν την ισοφάριση, όταν σε βαθιά μπαλιά από την μεσαία γραμμή, ο Τζορτζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, τσίμπησε την μπάλα προ του Μέγκιερι και λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα ο Σιόβας πρόλαβε να την απομακρύνει.

Το ματς κυλούσε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο μέρος. Για λίγα λεπτά ο ΟΦΗ κέρδισε λίγα μέτρα στο γήπεδο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον ρυθμό του κυρίως εξαιτίας της κόπωσης που έβγαλε ο Ντομίνγκες. Ο Αργεντίνος πέρασε εκτός παιχνιδιού στο 74' και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης που είχε μπει στην θέση του, σκόραρε για το 2-0!

Με τους Μερεμπιασβίλι και Τζορτζ οι Κρητικοί είχαν δύο καλές στιγμές να ξαναμπούν στο ματς, ωστόσο οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, με τον Μήτρογλου να πλασάρει ψύχραιμα στο 88' για το 0-3. Σκορ που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη στο παιχνίδι.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης (90+8' Μανιδάκης), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90+3' Μαραθιανός), Ροβίθης (70' Μακρής), Κουτσιανικούλης, Γκιόργκι, Τζορτζ.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (90+4' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (84' Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (74' Φορτούνης), Μήτρογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News