Αθλητισμός

Γκέραρντ: «Η μόνη λύση για τον ΟΦΗ είναι ο υποβιβασμός»

Ο υποβιβασμός είναι μονόδρομος για τον ΟΦΗ σύμφωνα με τον Ευγένιο Γκέραρντ, ο οποίος θεωρεί ότι η κρητική ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω της αμέλειας του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της στάσης των οπαδών απέναντι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε στο «Έθνος» επισημαίνοντας:

Για τον ποιον βαραίνει η ευθύνη της τωρινής κατάστασης του ΟΦΗ: «Δεν διαβάζω πλέον ούτε εφημερίδες. Όμως όσο να ναι ακούω τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι ο ΟΦΗ έφτασε σε αυτό το σημείο. Το περίμενα. Από τότε που πέθανε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης ο ΟΦΗ αργοπεθαίνει. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα αδέλφια του δεν παράτησαν στο έλεος το οικοδόμημα του αδερφού τους. Ο ''Τζίγγερ'', όμως, όταν ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού και έπρεπε να προσέχει ως περιουσιακό στοιχείο της οικογένειάς του και τον ΟΦΗ, δεν το έκανε.

Εγώ από την πρώτη στιγμή τότε είχα πει πως η ομάδα δεν έχει μέλλον. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν τώρα "α, για δες, ο ΟΦΗ είχε τελικά σχέση με τον ΠΑΟ". Ίσα ίσα που αυτό που λέω είναι πως το μόνο που συνέδεε αυτές τις δύο ομάδες ήταν πως ήταν δύο αδελφών "παιδιά". Παρ΄ όλα αυτά αναγνωρίζω πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα της ομάδας ανήκει και στους οπαδούς, που απομάκρυναν την οικογένεια Βαρδινογιάννη από δίπλα μας με ύβρεις και χλευασμό. Δεν τους ταίριαζε και τελικά αυτό μας έβαλε στο περιθώριο».

Για το Θεόδωρο Βαρδινογιάννη: «Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης ήταν ξεχωριστός. Είχε όραμα και αγάπη μόνο για τον ΟΦΗ. Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να μου λέει: "Σήμερα θέλω να κερδίσεις τον αδερφό μου, κάντο για μένα". Όσο ζούσε, δεν φοβόμουν τίποτα. Έτσι φτάσαμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987, έτσι αποκλείσαμε την Ατλέτικο στην Ευρώπη τον Νοέμβριο του 1993».

Για την επόμενη ημέρα: «Αυτό που θα πω, άσχετα αν δεν πίστευα ότι θα το πω ποτέ, αλλά τώρα νομίζω πως είναι η μόνο λύση: Ας υποβιβαστεί, λοιπόν, στην Γ΄ Εθνική για να σωθεί. Η ΑΕΚ που ακολούθησε αυτό τον δρόμο, τα πηγαίνει περίφημα. Γιατί όχι και ο ΟΦΗ; Η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, δεν λύνονται έτσι απλά».

Για τον Γκατούζο: «Το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα με τον Γκατούζο δεν μου άρεσε καθόλου. Ελπίζω ο Αναστόπουλος να το διορθώσει».

Σχόλια