Αθλητισμός

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο Φαλκάο

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Ραδαμέλ Φαλκάο να βρεθεί δότης για μεταμόσχευση καρδιάς σε 17χρονο από την Κολομβία, ο οποίος ταλαιπωρούνταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι συγγενείς του 17χρονου, πάνω στην απελπισία τους για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, έστειλαν μήνυμα σε κοινωνικό δίκτυο στον Ραδαμέλ Φαλκάο γνωστοποιώντας την κατάσταση του νεαρού.

Ο Κολομβιανός σταρ δεν έμεινε αμέτοχος και θέλησε να συμβάλει και εκείνος. Εμφανώς ευαισθητοποιημένος στην ανάρτηση του στο facebook έγραψε:

«Βοηθήστε να βρεθεί μια νέα καρδιά για τον Γιόν Άνδρες, ένα 17χρονο παιδί με την επιθυμία να συνεχίσει ν' αγωνίζεται». Στη συνέχεια επικοινώνησε με την οικογένεια για να βοηθήσει να βρεθεί συμβατός δοτής με την σπάνια ομάδα αίματος. Μέτα από δέκα μέρες ο δοτής βρέθηκε, που ήταν ένας νεαρός άντρας από το Μεντεγίν που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα και πήγε εξαιρετικά. Η μητέρα του νεαρού εμφανώς συγκινημένη δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Θεό και τον Φαλκάο. Έχει σχέση με κάποια ξαδέρφια μου, που μίλησαν πρώτα με τον πατέρα του ζητώντας την βοήθεια του για αυτή την προσπάθεια. Η καρδιά βρέθηκε, η επέμβαση έγινε και ο Γιόν Άνδρες έχει πλέον μια νέα ζωή.»

Ο Φαλκάο, από την πλευρά του, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε ο Γιόν Αντρές να βρει μια νέα καρδιά! Το αγόρι έκανε την επέμβαση και η νέα του καρδιά θα του δώσει μια νέα ζωή».

Σχόλια