Αθλητισμός

Πάει για Μαρκαριάν ή Μίτσελ ο Καραγκούνης

Στη Μαδρίτη ταξιδεύει ο Γιώργος Καραγκούνης για να έχει επαφές με τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Στόχος του; Να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας...



Ωστόσο, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «γαλανόλευκης» ενδέχεται να προσεγγίσει και τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που κάνει με διάφορους τεχνικούς όλο αυτό το διάστηκα.

Ο Ισπανός, λόγω της παρουσίας του στους Πειραιώτες, γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική πραγματικότητα, ενώ κατά τη θητεία του στην ομάδα στήριξε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, έχοντας αρκετά καλή άποψη για τους διεθνείς.

Ντεζαβαντάζ αποτελεί ότι δεν έχει εργαστεί ξανά σε πάγκο εθνικής ομάδας, όμως ο Καραγκούνης έχει καλή άποψη για τον Μίτσελ και από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία.

Όσον αφορά το οικονομικό, το κασέ του Ισπανού προπονητή υπολογίζεται στις 800.000 ευρώ, την ώρα που η ΕΠΟ δείχνει αποφασισμένοι να προσφέρει στον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό μάξιμουμ τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου που προβλεπόταν να δοθεί στον Ρανιέρι (δηλαδή το παραπάνω ποσό).

Πάντως, φαβορί δείχνει να είναι ο 71χρονος Ουρουγουανός κόουτς, καθώς πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Έχει δουλέψει σε εθνικές ομάδες, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει τη μεταδοτικότητα.

Με την επιστροφή του Καραγκούνη στην Αθήνα θα κλείσει η υπόθεση του προπονητή, σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ που θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Η τελική επιλογή θα πρέπει να εγκριθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι το τέλος του μήνα, το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει επισημοποιηθεί η πρόσληψη του νέου εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας.

Σχόλια