Αθλητισμός

Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι αθλήτριες της Α.Λ. Μεσαράς

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα για το 2015.

Στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της χρονιάς, αυτό του Ξίφους Ασκήσεως παμπαίδων-πανκορασίδων, η Μεσαρά ευτύχησε να δει στα ατομικά του Σαββάτου 2 αθλήτριές της να μοιράζονται τα χάλκινα μετάλλια, και μια 6η θέση στα ατομικά των αγοριών. Τη δεύτερη μέρα δε στα ομαδικά, είδε την ομάδα των αγοριών να παίρνει την 6η θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες και τα κορίτσια της να στέφονται Πρωταθλήτριες Ελλάδος για το 2015!

Το Σάββατο ήταν οι ατομικοί αγώνες των αγοριών (85 συμμετοχές) όπου την Α.Λ. Μεσαράς εκπροσώπησαν οι Αυγουστάκης Μανώλης, ο Κάζηλας Γιάννης και ο Πατσιανωτάκης Ανδρέας.

Ο Αυγουστάκης Μανώλης με 5 νίκες σε 5 παιχνίδια πέρασε στους 64. Στο δρόμο του στη συνέχεια βρέθηκε ο Καρύδης (Α.ΞΙ.Α.) τον οποίο και απέκλεισε και μπήκε στους 32. Για να μπει στους 16 απέκλεισε τον Τσουτσοπλίδη (Α.ΞΙ.Α) και για τους 8 τον Βρέκο (Λ.Ο.Αιγάλεω). Το μετάλλιο του το στέρησε ο Γκάιγκερ (Α.Ο.Ξ.Αιγάλαιω) καταλαμβάνοντας έτσι στα 11 του την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Κάζηλας Γιάννης, αφού πέρασε στους 60, απέκλεισε τον Καναβίδη (ΠΑΟ) και μπήκε στους 32. Εκεί τον σταμάτησε ο Καμπανιάρης (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω) με τελική θέση για το Μεσαρίτη αθλητή την 25η.

Ο Πατσιανωτάκης Ανδρέας, αφού κι αυτός πέρασε στους 60, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αντόνοβ (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω) και κατέλαβε τελικά την 44η θέση. Ο μικρότερος της ομάδας Σαββάκης Γιώργος, αν και πέρασε στους 60, αποκλείστηκε από τον Σοφρά (Ο.ΞΙ.Γλυφάδας) και κατέλαβε την 56η θέση.

Τα μετάλλια: 1ος Οικονόμου (Π.Γ.Σ.), 2ος Παπαδάτος (Α.ΞΙ.Α.), 3οι Γκάιγκερ (Ο.ΞΙ.Γλυφάδας) και Καμπανιάρης (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω).

Οι αγώνες των κοριτσιών (65) ξεκίνησαν το μεσημέρι με τις Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα και την Πατσιανωτάκη Αγγελίνα.

Η Πεδιαδιτάκη στον πρώτο γύρο δε δέχτηκε ούτε ένα χτύπημα και έφτασε στα μετάλλια νικώντας εύκολα όλες τις αντιπάλους της. Ωστόσο σε ένα κακό αγώνα και κάνοντας το χειρότερό της παιχνίδι απέναντι στην Τσεπέτη (Α.Λ.Ξ.Χανίων) ηττήθηκε και κατέκτησε τελικά το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια.

Αλλά και το άλλο χάλκινο κατηφόρισε στη Μεσαρά κρεμασμένο στο στήθος της Πατσιανωτάκη Αγγελίνας, η οποία έχοντας μια καταπληκτική πορεία (5 στα 5 στην poul και 3 νικηφόρα νοκ-άουτ) έχασε για τον τελικό από την πρωταθλήτρια Καραμπίνη (Α.Ο.Φ.Ψ.Ίριδα).

Τελική κατάταξη στα μετάλλια: 1η Καραμπίνη (Α.Ο.Φ.Ψ.Ίριδα), 2η Τσεπέτη Μαρία (Α.Λ.Ξ.Χανίων), 3ες Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα (Α.Λ.Μεσαράς) και Πατσιανωτάκη Αγγελίνα (Α.Λ.Μεσαράς).

Η δεύτερη όμως μέρα επιφύλαξε μεγαλύτερες χαρές για την ομάδα από τη Μεσαρά. Η ομάδα των αγοριών (Αυγουστάκης, Κάζηλας, Πατσιανωτάκης, Σαββάκης) νικώντας την ομάδα του Π.Α.Ο. (Σπανός-Καπαντώνης, Παπακωνσταντίνου, Καναβίδη) με 45-23 πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Επόμενος αντίπαλος η ομάδα του Ο.ΞΙ.Φλώρινας (Κούλης, Σαχινίδης, Μοσχόπουλος, Κατικαρίδης). Έπειτα από ένα αγώνα όπου η αγωνία κορυφώθηκε και με την ομάδα της Μεσαράς να είναι μπροστά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ακριτική ομάδα κατάφερε να επιβληθεί με 31-30 (στην παράταση) και στο τέλος να πάρει το τρόπαιο. Τελική θέση για την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς η 6η!

Στα κορίτσια όμως τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα! Με μια Πεδιαδιτάκη που έπαιζε όπως ήξερε και με άξιες συμπαραστάτες τις Πατσιανωτάκη και Σφακιανάκη Δήμητρα τα κορίτσια πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Α.ΞΙ.Α. (Σπηλιοπούλου, Γιάννου-Ρίζου, Πολέμη, Αθανασίου) με 45-21 και μπήκαν στην 4άδα. Εκεί αντιμετώπισαν την ομάδα της πρωταθλήτριας Καραμπίνη την Α.Ο.Φ.Ψ.Ίριδα (Καραμπίνη, Μέκρα, Αβάζου) σ εένα αγώνα "ζωής και θανάτου".

Τελικά μετά τον τελευταίο αγώνα η ομάδα της Μεσαράς βρέθηκε στον τελικό νικώντας 34-33 στην παράταση.

Αντιμέτωπη με την ομάδα του Ο.ΞΙ.Φλώρινας (Βαμβακά, Αλεξοπούλου, Αδάμ) και με τρία καταπληκτικά παιχνίδια και πάλι από την Πεδιαδιτάκη, η υπόθεση νίκη ήταν μονόδρομος. Το τέλος του αγώνα βρήκε τη μεσαρίτικη ομάδα να νικάει με 45-37 την αντίπαλό της και να στέφεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2015.

Ένα πρωτάθλημα που έλειπε από τη Μεσαρά και κερδήθηκε πανάξια κατά γενική ομολογία!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει όλη την αποστολή για τα πρωτόγνωρα αποτελέσματα (1 χρυσό ομαδικό, 2 χάλκινα ατομικά μία 6 ατομική και μια 6η ομαδική θέση), εύχεται καλή επιτυχία και στην αποστολή του Ξίφους Μονομαχίας που αγωνίζεται 23 και 24 στην ίδια διοργάνωση, ενώ επίσης ευχαριστεί την ΑΝΕΚ LINES και ιδιαίτερα το πλήρωμα του "ΚΡΗΤΗ Ι" για την απόλυτη εξυπηρέτηση που πρόσφερε στην αποστολή.

Σχόλια