Αθλητισμός

Αντ. Σαμαράς: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια

Αισιόδοξος για τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Καλαμάτα και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και του λόμπι της δραχμής».

Η αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η απέναντι πλευρά μάς οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη».

«Θέλουν να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων, των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου. Αυτό όμως που κυρίως αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής. Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, έχει ασυναρτησίες, ενώ εμείς θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα φυσιολογική που δεν θα την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Το τι θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Εμείς θα σχηματίσουμε αμέσως κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, σημειώνοντας πως «μπροστά στην κάλπη ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε ο καθένας στο παρελθόν ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις θα αποφασίσει ποιά Ελλάδα θέλει για το αύριο».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας. «Τώρα μιλούν για κούρεμα του χρέους. Αυτό είναι η καινούργια απάτη. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχθεί κούρεμα αφού μας έχουν δανείσει με χαμηλότερα επιτόκια από ότι δανείζονται εκείνοι. Στην συνέχεια όμως θα πει ότι δεν φταίω εγώ και γι αυτό πρέπει να σας βάλω χέρι στις καταθέσεις. Τσίπρας ο σκηνοθέτης της απάτης. Μέσα σε δύο μέρες είπαν τα εξής: ότι θα φορολογήσουν τα ακίνητα ότι θα φορολογήσουν τις αναλήψεις ακόμη και από τα ΑΤΜ και ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις. Μία ακόμη απάτη είναι ότι αφού δεν του αρνήθηκαν όλοι την συνεργασία είπε ότι θα βγει αυτοδύναμος. Σήμερα όμως χρειάζονται συμμαχίες, χρειάζεται να έχουμε ενότητα στα δύσκολα οι Έλληνες. ΣΥΡΙΖΑ είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας, αν κέρδιζαν θα έφερναν επιστροφή στα ελλείμματα, στην ύφεση και παραμονή στα μνημόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, σημείωσε ακόμη ότι με τη νίκη της Ν.Δ. θα υπογραφεί νέα συμφωνίακαι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και  θα μπει για τα καλά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Εξάλλου, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει τον «τζάμπα μάγκα» όταν λέει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. «Πότε διαπραγματεύτηκε; Με τις συνιστώσες του;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Εμείς διαπραγματευόμαστε τρία χρόνια. Η τρόικα δεν ήθελε τίποτε από όσα κάνουμε, τη μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση στο ΦΠΑ, τις 100 δόσεις. 'Αλλο καλός διαπραγματευτής και άλλο τζάμπα μάγκας».

Όπως είπε, ο ίδιος παρέλαβε μια Ελλάδα στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της, συμμάζεψε το κράτος, έφερε αξιοπιστία, ηγήθηκε μίας κυβέρνησης που ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό, έφερε μείωση στην ανεργία.

«Η δική μας παράταξη φέρνει και την έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια. Μπαίνουμε όμως στην περίοδο της ανάπτυξης και γι αυτό» δεσμεύτηκε για τα ακόλουθα:

- μείωση στον φόρο επιχειρήσεων από το 25% στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό του 2015, πρώτα 3% και κατά 2% τα επόμενα χρόνια

- σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% το 2015 μέχρι να φθάσουμε στο 1% του προϋπολογισμού. Μέχρι το τέλος της τετραετίας θα έχουμε αποδώσει τα έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

- κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης γιατί έχουμε δημιουργήσει μία βάση δεδομένων για να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή

- μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 35% από το 43% που είναι σήμερα.

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι έγιναν αδικίες, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα αποκατασταθούν και ότι δεν θα γίνουν άλλες. «Εγγυώμαι», είπε, «ότι δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων, θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα, εγγυώμαι ότι κανείς δεν θα πειράξει την πρώτη κατοικία. Εγγυώμαι ότι σε δύο χρόνια από σήμερα θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα του μισθού των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας. Τώρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη παίρνω επάνω μου την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους».

Σχόλια