Αθλητισμός

Πρεμιέρα με 5.70μ ο Φιλιππίδης

Ελπιδοφόρα άρχισε η χρονιά για τον Κώστα Φιλιππίδη, καθώς ξεπέρασε τα 5,70 μέτρα στο μίτινγκ της Ορλεάνης της Γαλλίας και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Πολωνό Πιοτρ Λίσεκ.

Ο Φιλιππίδης με το... καλημέρα στη σεζόν στον κλειστό στίβο, κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία επίδοση, την καλύτερη που έχει σημειώσει ποτέ στην έναρξη της χρονιάς.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό το 2014 στο Σόποτ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, μέσα από την οποία φάνηκε πως στους επόμενους αγώνες του θα ανέβει ακόμη υψηλότερα και θα διεκδικήσει τη διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,30 μ. και συνέχισε δίχως πρόβλημα στα 5.45 μ. και 5,60 μέτρα. Εχασε το πρώτο του άλμα σα 5,70 μ. ύψος που τελικά ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5.80 μ., ύψος που ο Φιλιππίδης δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Σε κάθε περίπτωση το ντεμπούτο του πρωταθλητή μας ήταν το καλύτερο δυνατό και δείχνει περίτρανα πως και φέτος θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο αγώνισμα. Επόμενη στάση του Φιλιππίδη είναι το Κότμπους στις 27 του μηνός.

Σχόλια