default-image

Άνετα ο Παναθηναϊκός 77-58 τη Ζαλγκίρις

Μπάσκετ
Άνετα ο Παναθηναϊκός 77-58 τη Ζαλγκίρις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δεύτερη νίκη του στο Top16 της Ευρωλίγκας πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 77-58 της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Η Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους δε θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους «πράσινους», οι οποίοι φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από νωρίς και να φτάσουν σε μία άνετη νίκη.

Μοναδικό μελανό σημείο η αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που πρόλαβε να παίξει 70'' προτού αποχωρήσει με μυϊκό πρόβλημα στον προσαγωγό.

Με την άμυνα να σταματά τον συνήθως ασταμάτητο Άντερσον και την επίθεση να «τρέφεται» από διαφορετικές πηγές πόντων, οι «πράσινοι» ξέφυγαν γρήγορα με 9-0. Η Ζαλγκίρις, που περίμενε τέσσερα λεπτά για να βάλει… γκολ, δεν είχε λύσεις και οι γηπεδούχοι με ορεξάτους Παππά και Γιάνκοβιτς έφτασε στο 24-9. Η είσοδος του Τσέρι βελτίωσε την επιθετική εικόνα των φιλοξενούμενων, που έκλεισαν το δεκάλεπτο με σερί 7-0, την ώρα που ο Μαυροκεφαλίδης αποχωρούσε πιάνοντας τον προσαγωγό του.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να… ξαποσταίνει, όντας λιγότερο πιεστικός στην άμυνα και περισσότερο άναρχος στην επίθεση σε σχέση με το πρώτο επτάλεπτο. Ο θρασύς Ουλανόβας σήμανε την αντεπίθεση, ο Άντερσον μπήκε στην εξίσωση και η Ζαλγκίρις πλησίασε στους τέσσερις (28-24). Τα τρίποντα Γιάνκοβιτς και Διαμαντίδη έδωσαν ανάσα (38-29) και παρά το τρίτο φάουλ του Μπατίστα που περιόρισε περισσότερο τις επιλογές στο «5», η άμυνα θύμισε… πρώτο δεκάλεπτο και η «βόμβα» του Σλότερ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προίκα 13 πόντων, 46-33.

Οι «πράσινοι» ξεπατίκωσαν το ξεκίνημα του αγώνα και μπήκαν τοιουτοτρόπως στο δεύτερο μέρος. Το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ σε σχήμα με τον Γκιστ στο «5» (λόγω των φάουλ του Μπατίστα και του τραυματισμού του Μαυροκεφαλίδη) λύθηκε γρήγορα, η άμυνα τσάκιζε κόκκαλα και η επίθεση κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα έφτασε «σβηστά» σε απόσταση ασφαλείας. Η Ζαλγκίρις περίμενε 5:20 για να κουνήσει το διχτάκι, η διαφορά έφτασε στους 21 (56-35) και το νερό είχε μπει για τα καλά στο αυλάκι με μοναδική εκκρεμότητα μέχρι το τέλος το ύψος της διαφοράς.

Το τρίποντο του Σλότερ εκτόξευσε τους «πράσινους» στο +24 (70-46) στα μισά της τέταρτης περιόδου, το alley-hoop Διαμαντίδη-Γκιστ πρόσφερε το highlight του αγώνα και αφού ο Ιβάνοβιτς έριξε στο τελευταίο δίλεπτο στο παρκέ τους μικρούς Διαμαντάκο και Χαραλαμπόπουλο, ο Παναθηναϊκός έφτασε πανεύκολα στην ένατη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια απέναντι στην ομάδα του Κάουνας.

Δεκάλεπτα: 24-16, 46-33, 63-42, 77-58.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11, Γιάνκοβιτς 11 (7 ριμπ.), Φώτσης 10 (6 ριμπ.), Νέλσον, Παππάς 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7 (6 ασίστ), Γκιστ 13, Μπατίστα 11 (9 ριμπ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς.

Ζαλγκίρις (Κραπίκας): Τσέρι 13, Λεκαβίτσιους 2, Βένε, Γκουντάιτις 5, Καρινιάουσκας, Σονγκάιλα 4, Γιανκούνας 3, Γιαβτόκας, Μιλάκνις 9, Άντερσον 5, Ντίμσα 4, Ουλανόβας 10.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News