Αθλητισμός

Καλαμπόκης: «Πρόκληση για εμάς το ματς με τον Άρη»

Στη Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται αύριο Σάββατο το Ρέθυμνο Aegean αντιμετωπίζοντας τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Για την κρητική ομάδα στόχος είναι η νίκη και η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αισιοδοξία παρά το σοκ της ήττας από τα Τρίκαλα την προηγούμενη εβδομάδα με τον Γιάννη Καλαμπόκη να δίνει το σύνθημα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης:

«Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με την δέουσα σοβαρότητα και κάθε νίκη είναι σημαντική. Εμείς προερχόμαστε από δύο άτυχα αποτελέσματα και είναι μία ευκαιρία να ρεφάρουμε. Βέβαια, μέσα στο γήπεδο του ο Άρης είναι πολύ δυνατός και αυτό αυξάνει τον συντελεστή δυσκολίας του αγώνα. Ωστόσο προετοιμαστήκαμε καλά αυτή την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο πλάνο μας για να καταφέρουμε ότι καλύτερο», επισήμανε ο αρχηγός του Ρεθύμνου.

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το "κλειδί" είναι να παίξουμε σαν Ρέθυμνο. Δηλαδή να βγάζουμε στο παιχνίδι τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία μας επιτρέπουν να ελέγχουμε το ρυθμό και να καθορίσουμε από την αρχή τον τρόπο εκείνο που μας εκφράζει για να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Είναι οργανωμένη ομάδα. Έχει κανόνες στο παιχνίδι του και υπάρχουν περιφερειακοί αλλά και στην θέση "4" παίκτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Εάν περιορίσουμε αυτούς τους παίκτες, σε αυτούς τους τομείς θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη».

Για το πού θα πρέπει να στηριχθεί η ομάδα του: «Στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι να ξεκινάμε από την άμυνα μας και μέσα από εκεί να κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και μπάλες και να τις μετατρέπουμε σε πόντους. Αυτό δεν έγινε στο τελευταίο παιχνίδι και μας στοίχισε το αποτέλεσμα. Ελπίζω αυτή τη φορά να το καταφέρουμε και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Δεδομένης της τελευταίας ήττας είναι μία πρόκληση για μας».

Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Χάρης Κουλουριώτης, είπε:

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Άρη, ιδιαίτερα από ψυχολογικής άποψης, καθώς προερχόμαστε από δύο ήττες. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την ψυχολογία αλλά και να «κλείσουμε» με τον ιδανικότερο τρόπο τον α' γύρο. Πάραυτα γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς σε μία πολύ δυνατή έδρα απέναντι σε μία ιστορική ομάδα».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε ότι σχεδιάζουμε όλη την εβδομάδα για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι αλλά και να αποδείξουμε ότι πάμε για να κερδίσουμε».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης διαθέτει μία πολύ δυνατή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα της. Πιέζει και είναι πολύ επιθετική στην άμυνα. Από εκεί και πέρα έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία άρα και πολύ επικίνδυνους».

Για το πού θα στηριχθεί η ομάδα του: «Για άλλη μία φορά θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Να μπορέσουμε να σταματήσουμε τα ατού του Άρη για να καταφέρουμε να πάρουμε το ματς».

Σχόλια