default-image

Έμεινε «ζωντανός» στη Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Έμεινε «ζωντανός» στη Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο ματς έγινε στη Μυτιλήνη με τον ΠΑΟΚ να γυρίζει το ματς παίζοντας με 10 παίκτες και να παίρνει τη νίκη με 1-2 επί της Καλλονής στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με δύο γκολ του Περέιρα την Καλλονή που προηγήθηκε νωρίς με τον Καλτσά, όμως για να φθάσει στο τρίποντο, προηγήθηκαν αποβολή του Κάτσε, δικαιολογημένη, για εξύβριση του Μήτσιου μετά από φάουλ που έπρεπε να είχε πάρει, απειλή του Αναστασιάδη ότι θα πάρει την ομάδα να φύγει από το γήπεδο και απόκρουση πέναλτι του Ιτάνζ.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κέρδισε δίκαια, καθώς τέσσερις μέρες μετά την τραγική εμφάνιση στην Τρίπολη, έβγαλε μέταλλο και έδειξε αποφασισμένος να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι το φινάλε.  

Ο Νίκος Καλτσάς μόλις στο 7' έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους με ένα αρκετά τυχερό γκολ. Ο Μανούσος σέντραρε από τα δεξιά, ο Τσαμπούρης έστρωσε την μπάλα στον Καλτσά, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Κάτσε, πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ, που αν και δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο, θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να αποσοβήσει το 1-0 της Καλλονής.

Μετά το 1-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από την αριστερή πλευρά με τα ανεβάσματα του Ράζβαν Ρατς. Η Καλλονή έδωσε χώρο στον "Δικέφαλο", ο οποίος, ωστόσο, δεν τον εκμεταλλεύτηκε, αφού άργησε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Χογκ. Στο 24' ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ.

Στο 37' κι ενώ το ματς δεν είχε απολύτως τίποτα να μας προσφέρει το παιχνίδι πήρε φωτιά! Η αρχή έγινε από ένα φάουλ υπέρ του Κάτσε, το οποίο δεν καταλόγισε ο Μήτσιος και στη συνέχεια ο μέσος του ΠΑΟΚ έβρισε τον Έλληνα διαιτητή με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα! Η απόφαση αυτή έφερε την έκρηξη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ζήτησε από όσους κάθονταν εκεί, αλλά και τους 11 μέσα στο γήπεδο, να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια! Ο Ζήσης Βρύζας ήταν έξαλλος, όπως και όσοι κάθονταν στον πάγκο της ομάδας. Χρειάστηκε μάλιστα να παρέμβουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, αλλά και ο βοηθός προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τερζής, προκειμένου να πρυτανεύσει η λογική και τελικά η ομάδα να συνεχίσει το παιχνίδι.

Με τα πολλά το ημίχρονο έληξε με το 1-0 υπέρ της Καλλονής, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο ποδόσφαιρο δεν είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά, αφού από τη μία το κακό θέαμα, και από την άλλη όσα έγιναν στο διάστημα 37'-42' μόνο ποδόσφαιρο δεν θύμιζαν...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης, που στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε στο κέντρο του γηπέδου (!) είδε την κίνηση του Κωνσταντινίδη, εκείνος μπήκε στην περιοχή, "έσπασε" την μπάλα, αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της για να τη στείλει στην εστία. Στο 50', όμως, η κατάληξη δεν ήταν η ίδια για τον "Δικέφαλο". Ο Ρατς εκτέλεσε το φάουλ, ο ξεχασμένος Αθανασιάδης πάσαρε στην κίνηση στον Περέιρα, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Κι όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού από την ισοφάριση κι έπειτα ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα στο γήπεδο, αφού η Καλλονή έμοιαζε να τα έχει χαμένα από την παθιασμένη αντίδραση του "Δικεφάλου" που αν και έπαιζε με 10 είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 58' ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 1-2 με το δεύτερο γκολ του Φακούντο Περέιρα. Ο Μακ έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, ξέφυγε από τον Αντέζο, σέντραρε πολύ ωραία, η μπάλα έφτασε στον Αργεντίνο, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να βάλει την ομάδα του στην θέση του οδηγού.

Στο 67' ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το 1-3 και το κλείδωμα του αγώνα. Ο Περέιρα βρήκε στον κενό χώρο τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο αρχηγός της Εθνικής άργησε να εκτελέσει, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Χογκ με νευρικότητα έδιωξε σε κόρνερ. Αυτήν ήταν η εικόνα του αγώνα, αφού η Καλλονή ανέβηκε στο γήπεδο και οι γρήγοροι επιθετικοί του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Επτά λεπτά αργότερα ο "Δικέφαλος" έχασε ακόμη μία ευκαιρία για να κάνει το 1-3. Ο Ράζβαν Ρατς εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης, ο Κατσικάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 75' και πάλι οι φιλοξενούμενοι φλέρταραν με το τρίτο γκολ. Ο Περέιρα συνεργάστηκε άψογα με τον Ρατς, ο Ρουμάνος σέντραρε, αλλά ο Αργεντίνος αν και μόνος δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα του Χογκ.

Στο 81' και κόντρα στην ροή του αγώνα η Καλλονή κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Κωνσταντινίδη στον Χουάνμα. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σαρλ Ιτάνζ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-2 για τον ΠΑΟΚ!

Από εκεί και πέρα η Καλλονή όπως ήταν λογικό πίεσε. Ανέβασε παίκτες στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έχασε ευκαιρίες με τον Αντέτζο στο 89' και νωρίτερα με τον Μανούσο, αλλά σε όλες είτε ο Ιτάνζ είτε οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν σωστά, με αποτέλεσμα το 1-2 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

ΑΕΝ Καλλονής: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέγιο, Κεϊτά (66' Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης (76' Μίνγκας), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (66' Καμαρά), Μανούσος, Χουάνμα.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Μαντούρο (46' Τζανδάρης), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (92' Σκόνδρας), Σαλπιγγίδης (95' Παπαγιανόπουλος), Αθανασιάδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News