Αθλητισμός

Κορυφαίος προπονητής ο Λεβ

Ο Γιοακίμ Λεβ οδήγησε τη Γερμανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και δε θα μπορούσε παρά να επιβραβευτεί με τον τίτλο του καλύτερου προπονητή για το 2014.

Δεν αποτέλεσε, λοιπόν, έκπληξη το άκουσμα του ονόματός του στη Ζυρίχη καθώς ψηφίστηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς που μας πέρασε.

Ο Γιόακιμ Λεβ τόνισε: «Είναι τεράστια τιμή για μένα μετά από μία εξαιρετική χρονιά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αυτό το βραβείο δεν μου ανήκει, το παραλαμβάνω εκ μέρους όλων των άλλων. Είχαμε καταπληκτικά αποτελέσματα με την Εθνική Γερμανίας, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειά που κάναμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές της Γερμανίας που δούλεψαν για αυτό το στόχο. Είμαι ένα τίποτα χωρίς τους εξαιρετικά καταρτισμένους και ταλαντούχους παίκτες μου. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια. Τι θα ήταν ένας προπονητής χωρίς μία φανταστική ομάδα; Όλοι οι πάικτες μου ήταν παγκόσμιας κλάσης. Τους ευχαριστώ όλους για την απίστευτη συνεργασία. Χωρίς την υποστήριξή όλου του τιμ αυτή η επιτυχία θα ήταν αδύνατη. Ο σεβασμός μου ανήκει επίσης σε όλους τους προπονητές του κόσμου που δουλεύουν για να κρατήσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου ψηλά».

Συνυποψήφιοι ήταν οι Ντιέγκο Σιμεόνε (Αργεντινή, Ατλέτικο) και Κάρλο Αντσελότι (Ιταλία, Ρεάλ).

Κορυφαίος προπονητής γυναικείας ομάδας για το 2014 ήταν και πάλι Γερμανός και συγκεκριμένα ο Ραλφ Κέλερμαν, ο οποίος οδήγησε την Βόλφσμπουργκ στο τρεμπλ!

Υποψήφιοι ήταν και οι Μάρεν Μάινερτ (Γερμανία, εθνική Γερμανίας U-20) και Νόριο Σασάκι (Ιαπωνία, εθνική Ιαπωνίας).

Σχόλια