default-image

Κατέρρευσε στο ημίχρονο ο Εργοτέλης, έχασε 5-0 από τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Κατέρρευσε στο ημίχρονο ο Εργοτέλης, έχασε 5-0 από τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βαρύ 5-0 ηττήθηκε ο Εργοτέλης στη Λεωφόρο καθώς κατέρρευσε στο πρώτο ημίχρονο όπου οι πράσινοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 15΄όταν ο Μπεργκ διαμόρφωσε το 3-0 ενώ τα δυο επόμενα γκολ των πράσινων στο πρώτο μέρος ήταν φυσικό επακόλουθο της πίεσης τους και της πολύ καλής απόδοσης τους με την τριάδα Μπεργκ, Πέτριτς και Κλωναρίδη να κάνει ότι ήθελε στο ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά και για τις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος στο 3' καθώς το κόρνερ του Χουχούμη από τα δεξιά πέρασε ελάχιστα άουτ μετά την κακή έξοδο του Καβουσάκη. Στο επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης κέρδισε φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή με τον Μπογκτάνοφ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να το πηγαίνει απευθείας. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στην από πάνω πλευρά του οριζόντιο δοκαριού των πράσινων και έφυγε έξω.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται με σκοπό ένα γρήγορο γκολ. Στο 5' ο Πέτριτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Καβουσάκη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει ενώ στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη στιγμή μέχρι εκείνη την ώρα. Ήταν ο Γιουσούφ που έκανε την κούρσα από τα αριστερά γύρισε στον Χαντί ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ αλλά ο Στιλ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται και στο 8' άνοιξε το σκορ με  εντυπωσιακό γκολ του Κλωναρίδη. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Γκέντζογλου απομάκρυνε με τον Πέτριτς να κατεβάζει ωραία την μπάλα και να την δίνει στον Κλωναρίδη ο οποίος γύρισε και σούταρε απευθείας πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος για να κάνει το 1-0.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των πράσινων και απελευθέρωσε τους παίκτες του τριφυλλιού. Στο 13' μάλιστα ήρθε και το δεύτερο γκολ για το τριφύλλι. Ο Πράνιτς εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τον Μπεργκ να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά να νικάει τον Καβουσάκη.

Οι πράσινοι συνέχισαν με σκοπό να τελειώσουν από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι και στο 15' έγινε το 3-0 όταν ο Κλωναρίδης έδωσε δεξιά στον Πέτριτς, αυτός την κατάλληλη στιγμή έδωσε προς τον Μπεργκ ο οποίος με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Δυο ο Κλωναρίδης, χατ τρικ για Μπεργκ

Κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε όσον αφορά τον νικητή, αλλά όχι και το μέγεθος του σκορ. Στο 23' μάλιστα έγινε το 4-0 με τον Κλωναρίδη. Ο Χουχούμης έκανε το κόρνερ από τα αριστερά ο Γκέντζογλου πήγε να διώξει με τακουνάκι και ο επερχόμενος Ταυλαρίδης έκανε την προβολή με τον Κλωναρίδη να σπρώχνει όμως την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 χωρίς όμως να το καταλαβαίνει κανείς και τον Ταυλαρίδη που νόμιζε ότι είχε σκοράρει να πανηγυρίζει.

Ο Παναθηναϊκός που ήταν καταιγιστικός δεν σταματούσε και έχασε και άλλες ευκαιρίες με τους Κλωναρίδη, Σίλντενφελντ και Μπεργκ μέχρι το 41' να αυξήσει τον δείκτη του σκορ αλλά πότε ο Καβουσάκης, πότε η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε.

Στο 42' όμως οι πράσινοι έφτασαν και στο 5-0 και πάλι με τον Μπεργκ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Ο Πέτριτς έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε προς το ύψος του πέναλτι στον Σουηδό ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον Καβουσάκη. Μάλιστα το τριφύλλι πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Σουηδό να κάνει το 6-0 αλλά ο Καβουσάκης είπε όχι.

Υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 5-0 από το πρώτο ημίχρονο δεν μπήκε τόσο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο. Διατήρησε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο ματς αλλά δεν είχε ευκαιρίες όπως στο πρώτο μέρος.

Στο 60' ο Αναστασίου έριξε στο παιχνίδι τον Σωτήρη Νίνη αντί του Βίκτωρα Κλωναρίδη με τους δυο παίκτες να παίρνουν το χειροκρότημα. Ο μεν Νίνης για την επανεμφάνιση του εντός έδρας και ο δε Κλωναρίδης για τα δυο γκολ που σημείωσε.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και να φτάνουν μέχρι και έξω από την περιοχή του Καβουσάκη χωρίς όμως να έχουν τελικές προσπάθειες ενώ δυο-τρεις φορές οι επιθετικοί του τριφυλλιού βγήκαν οφσάιντ χάνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ. Ο Αναστασίου προχώρησε σε δυο ακόμα αλλαγές βάζοντας τους Καρέλη και Κουτρουμπή αντί των Πέτριτς και Ταυλαρίδη στο 73' και στο 77' αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο τελικές των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο προς την εστία του Καβουσάκη έγιναν στο 83' και στο 86' με σουτ του Καρέλη και φάουλ του Πράνιτς αντίστοιχα.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης (77' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Λυκογιάννης, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (62' Νίνης), Πέτριτς (73' Καρέλης), Μπεργκ.

Εργοτέλης (Γιάννης Τασουσιάνης): Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χαντί (46' Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Φιντέλέφ, Σιμάο, Γιουσούφ (73' Κούτρης), Μπογκντάνοφ (28' Κανέ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News