Αθλητισμός

Δώνης: «Θα το συζητούσα για την Εθνική»

Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ποδοσφαίρου ο Γιώργος Δώνης, όπως επισήμανε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (9/1).

Ο τέως πια προπονητής του ΑΠΟΕΛ φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ και υποστήριξε ότι θα ήταν τιμή του να συζητήσει το ενδεχόμενο να γίνει ο νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η Εθνική πρέπει να προσλάβει ξένο ή Έλληνα προπονητή και αν θα τον ενδιέφερε η θέση: ''Για κάθε νέα δουλειά εξετάζεις τα δεδομένα και αποφασίζεις. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Εθνική ομάδα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, αλλά όλοι αγαπάμε αυτή την ομάδα, που διαφήμισε το ποδόσφαιρο και τη χώρα μας. Δε θέλω να σχολιάσω αν πρέπει να είναι Έλληνας ή ξένος ο προπονητής. Το 2010, όμως, όταν με είχε προσεγγίσει ο κ. Πιλάβιος, ψάχνοντας ξένο προπονητή, του είχα πει ότι δεν είναι υποτιμητικό να κάτσουν δίπλα του 1-2 Έλληνες ως βοηθοί. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως αν υπάρξει ενδιαφέρον θα είναι τιμητικό και θα το συζητούσα''.

Για την εικόνα που έχουν οι Έλληνες προπονητές στο εξωτερικό: ''Στο μπάσκετ έχουν καταφέρει οι άνθρωποί του να το διαφημίσουν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό με επιτυχία. Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει ανάλογη φήμη στο εξωτερικό. Είναι δύσκολο κάποιος Έλληνας να εργαστεί στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αγγλία. Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη διαδρομή, για να ασχοληθούν με Έλληνες προπονητές. Εγώ, πάντως, θα το προσπαθήσω''.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: ''Η μονομαχία των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον τίτλο μπορεί να ομορφύνει το φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχει ακόμα δρόμος''.

Για το αν τήρησε τις υποσχέσεις της η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ: ''Είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτά που πέρασα στο ΑΠΟΕΛ και παρά το ότι ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο είναι σημαντικό όταν φεύγεις από μια ομάδα ή και μια χώρα ναν νιώθεις πολύ γεμάτος και εγώ έτσι νιώθω φεύγοντας από το ΑΠΟΕΛ. Μπορώ να πω πως ήταν από τις καλύτερες που είχα μέχρι τώρα η συνεργασία μου με το ΑΠΟΕΛ''.

Για το αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την λύση της συνεργασίας του με το ΑΠΟΕΛ: ''Εντάξει δεν έχει κανένα νόημα να μπούμε σε λεπτομέρειες, υπήρχαν κάποια πράγματα το τελευταίο διάστημα, ίσως να έπαιξαν ρόλο και τα τελευταία δύο με τρία άσχημα αποτελέσματα που είχαμε παρά το ότι ήμαστε στην κορυφή, υπάρχουν όμως διαφορετικές απόψεις. Ήταν η καλύτερη λύση και για την ομάδα αν και εγώ πιστεύω πως μπορούσαν να ολοκληρώσω το έργο μου μέχρι το καλοκαίρι''.

Για το τι έμαθε που δεν ήξερε από το Κυπριακό πρωτάθλημα: ''Αυτό που έμαθα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε άποψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο γιατί δεν βλέπουμε παιχνίδια. Εγώ ήρθα σε μια ομάδα με καλές μεταγραφές, πολύ καλές συνθήκες εργασίας, ήθελα να διεκδικήσω τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ και τα κατάφερα. Όλη αυτή η διαδικασία με έκανε καλύτερο προπονητή.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να δουλέψεις περισσότερο το μυαλό σου, σε άλλες διαδικασίες, διαδικασίες που με έκαναν να ολοκληρώνομαι ως προπονητής. Οι πρώτες έξι ομάδες του Κυπριακού πρωταθλήματος είναι πολύ καλές ομάδες, θα μπορούσαν άνετα να παίξουν στο ελληνικό και να βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία. Οι συνθήκες που παρέχει η Κύπρος και ειδικά το ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που ξεχωρίζει από το ελληνικό πρωτάθλημα''.

Για το αν η βαθμολογική συγκομιδή ήταν ο λόγος αποχώρησης του: ''Όχι, νομίζω ο καθένας μπορεί να βρίσκει μια δικαιολογία και αυτό που ζω, που φεύγω από την Κύπρο, ο κόσμος όσο αφορά την δουλειά του Δώνη και των συνεργατών του θεωρεί πως δεν έπρεπε να φύγει, ο καθένας μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη, ο ΑΠΟΕΛ σε μια πορεία 16 μηνών κατέκτησε το πρωτάθλημα εισήλθε στο Τσάμπιονς Λιγκ και παραμένει στην πρώτη θέση''.

Σχόλια