default-image

Δύσκολες οι ώρες, κρίσιμες οι στιγμές....

Αθλητισμός
Δύσκολες οι ώρες, κρίσιμες οι στιγμές....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πολύ δύσκολη περίοδος, ακόμη και αν ξεπεραστούν τα προβλήματα που αναδεικνύονται από την κυλιόμενη άμμο με χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Η πλέον κρίσιμη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ, είτε βρει σανίδα σωτηρίας, είτε όχι, που θα κρατάει την παραμονή του στα αφηνιασμένα κύματα... Εκτός αν δοθεί λύση από θαύμα που θα αλλάξει τη ρότα. Μένοντας στους αγωνιστικούς προβληματισμούς, η διαπίστωση είναι πλέον αυτονόητη ότι ο "κρυφός πόλεμος" που μαίνεται για τις θέσεις σωτηρίας διαφοροποιεί το επίπεδο σε σχέση με άλλες φορές. Οι ανταγωνιστές είναι πολλοί, οι θέσεις επίσης πτώσης περισσότερες και οι νόμοι της ζούγκλας σε ένα αδηφάγο πρωτάθλημα θα είναι συχνά σε πρώτη γραμμή.

Αυτό από μόνο του κάνει την προσπάθεια του Νίκου Αναστόπουλου δυσκολότερη, καθώς θα χρειασθεί όχι μόνο μεταγραφική ενίσχυση στο ελλιπές ρόστερ, αλλά και ένα είδος σταθερότητας που δε θα έχει να κάνει σε λίγες εβδομάδες με ανάγκες για τη βενζίνη μερικών ποδοσφαιριστών. Η αλήθεια είναι σκληρή και οι παίκτες στη σκακιέρα υποψιασμένοι για οτιδήποτε κινείται. Το φάσμα άλλωστε με την αντίστοιχη φιλοσοφία εκφράσθηκε και από την κορυφή. Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη ανέδειξαν τη σκληρή μορφή των πραγμάτων και την ανασύνταξη των ποδοσφαιρικών δυνάμεων με όποιο κόστος. Η φράση του «ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κάνει μετεγγραφή για να κερδίσει τον Πλατανιά, το Λεβαδειακό, τον Πανιώνιο που έχουν παιδιά των 750 ευρώ;», σηματοδοτεί το πλαίσιο που θα κινηθεί η συνέχεια.

Ποιες θα είναι οι ακριβείς εξελίξεις στον ΟΦΗ θα το δείξουν οι πράξεις σε όλα τα επίπεδα, με κινητήριο το πεδίο της οικονομικής ένεσης. Υπό συνθήκες που θα κρατούσαν περιθώρια ελπίδας, χωρίς θηλιά στο λαιμό, ο ΟΦΗ θα είχε άλλη άνεση να κινηθεί με τους 17 βαθμούς και ό,τι πάρει από την Κέρκυρα στην συγκομιδή του α' γύρου. Έχοντας δηλαδή πέντε παιγνίδια στην έδρα του που θα μπορούσε να «καθαρίσει» για να φτάσει σε βαθμολογική σούμα σωτηρίας (τα άλλα τρία είναι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό). Αν μπορέσει δηλαδή να κρατήσει ίδια και αυξημένα ποσοστά αποδόσεων μέσα και έξω, όπως στον πρώτο γύρο, έχοντας και την εκτός τρίποντη συγκομιδή από τη Νίκη Βόλου. Τα οξεία προβλήματα, πάντως, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν είναι της ίδιας επιρροής, σε σχέση μ' εκείνα της προηγούμενης περιόδου που ήταν και πάλι τεχνικός ο Νίκος Αναστόπουλος. Είναι περισσότερο συσσωρευμένα, όπως καταμετρήθηκαν και επισήμως στην πρόσφατη συνέλευση.

Από τη "Γνώμη" της έντυπης έκδοσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News