Αθλητισμός

"Πρέπει να κερδίσουμε..."

Το Ρέθυμνο υποδέχεται αύριο στις 5 το απόγευμα τα Τρίκαλα για τη 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών και θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του το 2015. Οι Κρητικοί τα πηγαίνουν περίφημα στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την εξαιρετική τους πορεία.

Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Σταύρος Μυκονιάτης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τους Θεσσαλούς ξεκαθάρισε πως μοναδικός στόχος του Ρεθύμνου είναι η νίκη, ενώ στάθηκε στον ρυθμό του αγώνα, που θα κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα. «Όπως όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας πρέπει να κερδίσουμε για να ξεκινήσουμε με το δεξί στο γήπεδο μας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας, παρά μόνο αυτό της νίκης.

Το «κλειδί», όπως στα περισσότερα ματς, βρίσκεται στον ρυθμό. Όποιος μπορέσει να επιβληθεί μέσα στο παιχνίδι θα έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Εμείς για ακόμα μία φορά πρέπει να βγάλουμε αυτά τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ομάδα των Τρικάλων και επεσήμανε τα στοιχεία που θα πρέπει να σταθεί το Ρέθυμνο Aegean για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. «Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που της αρέσει εξίσου να «τρέχει». Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προσθέσει δύο παίκτες στο ρόστερ της. Θα προσπαθήσει να τους εντάξει μέσα στο παιχνίδι της. Είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε και πρέπει να ανταποκριθούμε σωστά στο αμυντικό μας κομμάτι.

Εμείς θα πρέπει να βγάλουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν όλη αυτή τη σεζόν. Δηλαδή το να ανταπεξέλθουμε στην άμυνα και σε αυτά που έχουμε ουσιαστικά καταστρώσει στο αμυντικό μας κομμάτι αλλά και παράλληλα να τρέξουμε και να βγάλουμε τις αρετές μας στον αιφνιδιασμό και στο σετ παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο νεαρός Μάρκος Δουλγεράκης, που «έδειξε» τον δρόμο προς τη νίκη, λέγοντας: «Προερχόμαστε από την διακοπή του πρωταθλήματος και από μία ήττα από την ΑΕΚ. Για αυτό τον λόγο το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να διατηρηθούμε ψηλά στην βαθμολογία.

Το «κλειδί» αυτού του ματς είναι να αναδείξουμε τον καλό μας εαυτό στην άμυνα και την θέληση μας στην επίθεση και έτσι θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Τα Τρίκαλα είναι μία δυνατή ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και στα περιφερειακά σουτ.

Η ομάδα μου θα πρέπει να στηριχθεί στην καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών και βασιζόμενοι στις οδηγίες του προπονητή μας να πετύχουμε τον στόχο μας».

Σχόλια