Αθλητισμός

Η Βοστόνη διεκδικεί τους Ολυμπιακούς του 2024

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2002 και τη σκανδαλώδη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Η ολυμπιακή επιτροπή της χώρας είχε να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις υποψήφιες πόλεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον: Το Λος Άντζελες, την Ουάσινγκτον, το Σαν Φρανσίσκο και τη Βοστόνη. Επέλεξαν την τελευταία για να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Μια πρωτεύουσα του αθλητισμού που φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα παλαιότερα αθλητικά γεγονότα, το Μαραθώνιο της Βοστόνης που διεξάγεται από το 1897 και φέρνει στην πόλη τουλάχιστον μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε Απρίλιο. Φυσικά η Βοστόνη είναι μια πόλη που έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία στο μπάσκετ, στο μπέιζμπολ, στο φούτμπολ και στο χόκεϊ στον πάγο, τα τέσσερα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα στις ΗΠΑ.

Στο φάκελο της υποψηφιότητας της Βοστόνης αναφέρεται πως θα χρειαστούν μόλις 4.500.000.000 δολάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της διεκδίκησης. Οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών η μια από την άλλη με τα πόδια.

Επιπλέον οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός "προσωρινού" Ολυμπιακού σταδίου που θα φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης, καθώς και τα αγωνίσματα του στίβου, ενώ θα διαλυθεί μετά την ολοκλήρωση των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η Βοστόνη αναμένεται να "μονομαχήσει" με μια γερμανική πόλη, τη Ρώμη, ίσως το Παρίσι και πιθανότατα και μια πόλη της Νότιας Αφρικής. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κατατεθούν όλες οι υποψηφιότητες και η επιλογή θα γίνει το 2017.

Η υποψηφιότητα της Βοστόνης πληροί όλες τις αλλαγές που έχει εφαρμόσει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Το γεγονός πως έχει διαφορά μόλις τεσσάρων ωρών (πέντε με την Ελλάδα) και διαθέτει περισσότερα από 51.000 δωμάτια ξενοδοχείου, αλλά και κοιτώνες σε πανεπιστήμια δυναμώνουν την αμερικανική υποψηφιότητα.

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, η "Αθήνα της Αμερικής" ονειρεύεται να φιλοξενήσει τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Και έχει και τύχη...

Σχόλια