default-image

Κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο ο Νόιερ

Ποδόσφαιρο
Κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο ο Νόιερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμα διάκριση για τον Μανουέλ Νόιερ που ανακηρύχθηκε με συντριπτική  διαφορά από τον 2ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο για το 2014 από την Διεθνή Ομοσπονδία της Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (International Federation of Football History and Statistics).

Η IFFHS  έφερε τον Γερμανό γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη θέση με 216 βαθμούς , υπερδιπλάσιους από τον Βέλγο  Τιμπό Κουρτουά  της Τσέλσι (και μέχρι τα μέσα της διαδρομής του 2014 της Ατλέτικο Μαδρίτης) που συγκέντρωσε 96.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις  10 πρώτες θέσεις  της σχετικής κατάταξης μοναδικός γκολκίπερ που δεν έδωσε το «παρών» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν ο Τσέχος Πέτρ Τσεχ της Τσέλσι που πήρε μόλις 4 βαθμούς, τους διπλάσιους από τους Ούγκο Γιορίς (Γαλλία /Τότεναμ) και Βενσάν Ενιεάμα ( Νιγηρία /Λιλ).

Απών αντίθετα είναι ο καλύτερος μακράν γκολκίπερ στην εφετινή Premier League Ισπανός Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που  επίσης  δεν αγωνίστηκε στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη  το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News