Αθλητισμός

Στο κυνήγι της χήνας με τα χρυσά αυγά...

Ότι και να πούμε για την ποιότητα της συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ που έγινε την Δευτέρα στο ΒΑΚ, σε σχέση με την κρισιμότητα της κατάστασης στην κρητική ομάδα, δεν θα βρούμε καμία αντιστοιχία που θα δένει με την έννοια της σοβαρότητας. Αιωρούμενοι πλέον από ότι φωτίσει ο Θεός τα μυαλά των διαχειριστών της νέας κρίσης ή μέσα από το έλεος του ίδιου του Θεού!

Το άκουσμα της εταιρείας Royal Group Holdings, πολλοί που γνωρίζουν το μέγεθος και το επίπεδο της, θα σκέφτηκαν πως οι Θεοί τρελάθηκαν, ή πως οι «δαίμονες» κάνουν τα παιγνίδια τους! Οι γνωστικοί της υπόθεσης πάντως, απέκλειαν χωρίς δεύτερη κουβέντα, την πιθανότητα να αποτελεί κίνηση αυτής της εταιρείας, ειδικά με τον τρόπο που έγινε η εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την ΠΑΕ ΟΦΗ… «Δεν ταιριάζει ούτε καν στο νυχάκι της, αυτός ο τρόπος» μας σχολίαζε στέλεχος της στην Ελλάδα, που δήλωνε άγνοια, όντας μη επιφορτισμένος με ανοίγματα του είδους! (Τότε, ποιοι κινήθηκαν για να φέρουν στο προσκήνιο ένα τόσο δυνατό πλασάρισμα μιας ελπίδας;)

?      Ο οποίος βέβαια, έσπευσε να συμπληρώσει, πως «αν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον, ο ΟΦΗ θα έχει βρει τη χήνα με τα χρυσά αυγά»!

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας, μας πληροφόρησε ακόμη ότι το μόνο που είχε συζητηθεί ήταν η ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων όταν ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, είχε επισκεφτεί πριν δύο χρόνια το Ηράκλειο μέσα στις οποίες ήταν και ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι. Και είναι περιττό να σημειώσουμε βιογραφικά στοιχεία περί Εμίρη και εταιρείας, αφού πρόκειται για κολοσσούς με 600 θυγατρικές που συντηρούν στον πλανήτη με την Ολλανδική Dendrigen Hellas. Είτε για τις δουλειές τους στο Ιόνιο, την Κέρκυρα, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο η την Οξιά το νησάκι που αγόρασε ο Εμίρης στο Ιόνιο, κάνοντας τα έξι στην περιοχή! Είτε βέβαια περί Μάντσεστερ Σίτι…

  • Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με ανοικτές τις κεραίες και αν είναι κάτι φωτεινό καλώς, σε κάθε περίπτωση όμως να δούμε πως αναδείχτηκε η πρόταση στην πιο κρίσιμη περίοδο του ΟΦΗ και από ποιους…
  • Στην Κρήτη πάντως αυτή την περίοδο, βάσει της ίδιας «πηγής», δεν υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη, πέρα από κάποιες συνεργασίες με εταιρία αλυσίδας τροφίμων. «Ίσως μέσα στο χρόνο, να υπάρξει κάποιος σχεδιασμός για την Κρήτη…». Μια επιλογή έργου που είχε μπει σε σχεδιασμό από καιρό, για την παραλιακή, είναι μπλοκαρισμένη από τις ελληνικές κρατικές υπηρεσίες «τις οποίες οι Άραβες δεν θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους».
  • Ένα άλλο στοιχείο αποτελεί η πόρτα που προσπάθησε να ανοίξει στην αγορά του Κατάρ, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης, μέσω της Aspire.

Σημείωση: Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την εταιρία στην Ελλάδα και στην Κρήτη, είναι σοβαροί. Θεωρείται σίγουρο  ό, τι δεν θα μείνει αναπάντητο όλο αυτό που συνέβη έτσι ξαφνικά… (Μακάρι να είναι αληθινό!)

Σχόλια