Αθλητισμός

Tι λέει για Άραβες και ΟΦΗ... ο Τσάκας!

Στο ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρθηκε ο Βλάσης Τσάκας, μιλώντας στον NOVAΣπορ FM.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας παράγοντας χαρακτήρισε σοβαρές τις προθέσεις των Αράβων, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του πώς γίνεται οι «μελανόλευκοι» να μην έχουν δεχθεί ακόμη την προσφορά των ξένων επιχειρηματιών.

 «Η εταιρεία που ενδιαφέρεται για τον ΟΦΗ είναι σοβαρή κι έχει γραφεία σε όλα τα Εμιράτα. Φαίνεται πως είναι σοβαρό το ενδιαφέρον, αλλά θέτει κάποιους όρους. Ξέρω πως οι άνθρωποι αυτοί βολιδοσκοπούν και κάποιες άλλες δουλειές στην Κρήτη, οπότε το ένα συνδέεται με το άλλο. Απορώ πώς ακόμη δεν έχει γίνει δεκτή η πρόταση από τον ΟΦΗ, που είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος και κάνει πρόταση σε σένα που χρωστάς σε όποιον μιλά ελληνικά και ξένα, είναι σα να σου χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάς στα δόντια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βλάσης Τσάκας, ο οποίος πάντως αρνήθηκε τη δική του εμπλοκή στο θέμα: «Δεν ήξερα πως πρέπει να απολογούμαι για όποιον Άραβα έρχεται ή φεύγει. Ελπίζω να μη με βάλετε να απολογηθώ για τους Σύριους πρόσφυγες που έρχονται κατά κύματα. Έχω άριστες σχέσεις με τους Άραβες, αλλά δεν έχω σχέση με αυτή την ιστορία».

Εξάλλου, ο πρώην διοικητικός ηγέτης της Καβάλας δήλωσε ότι παρακολουθεί από μακριά τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς σημείωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν αποτελούν φαρσοκωμωδία.

«Παρακολουθώ από μακριά, γιατί μόνο από μακριά μπορείς να τα παρακολουθήσεις τώρα. Όλα στην Ελλάδα είναι φαρσοκωμωδία. Από τη Football League που είναι ένα πρωτάθλημα για μπουνιές, μέχρι τη Σούπερ Λίγκα που η μία ομάδα ήδη έφυγε και οι υπεύθυνοι στρουθοκαμηλίζουν», ήταν τα ακριβή του λόγια.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό και το περίφημο ενδιαφέρον του Άραβα πρίγκιπα για την «πράσινη» ΠΑΕ πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, με εκείνον να εκτελεί χρέη… κουμπάρου, ο Βλάσης Τσάκας σχολίασε με φανερή ειρωνική διάθεση: «Ο άνθρωπος ήρθε εδώ, έδωσε μια συνέντευξη, παρουσίασε μια επιταγή με τους όρους που έθετε και αυτά τα αγνοούν γιατί οι δημοσιογράφοι προβάλλουν αυτά που οι ίδιοι θέλουν. Δυστυχώς αυτή η επιταγή είχε βγει στο όνομα του Παναθηναϊκού κι όχι στο όνομα του Βλάσση Τσάκα. Ήταν ένα κεφάλαιο που έκλεισε, ο Παναθηναϊκός μεγαλουργεί όπως μεγαλουργεί κι ο προπονητής του πανηγυρίζει τις ισοπαλίες στα Γιάννενα».

Τέλος, απάντησε στον ίδιο τόνο και σε ερώτηση για το αν προτίθεται να εμπλακεί ξανά ο ίδιος στο «τριφύλλι»: «Αν τύχει κάποιος επενδυτής που θα ενδιαφερθεί-καινούριος όμως γιατί οι παλιοί δεν θέλουν καν να ακούνε- γιατί όχι; Όταν εγώ έλεγα πως τα χρέη ήταν 45 εκατ. ευρώ και εκείνοι λέγανε 22 εκατ. ευρώ, αποδείχτηκαν Σαμαράς στο τετράγωνο. Με δάνεια ποτέ δεν ξεχρεώνεις».

Σχόλια